Roemenië, in de kwartfinale van het Euro 2023 mannenvolleybal! Ongelooflijke overwinning tegen Kroatië

Roemenië, in de kwartfinale van het Euro 2023 mannenvolleybal! Ongelooflijke overwinning tegen Kroatië

Het eerste mannenvolleybalteam van Roemenië boekte vrijdagavond een enorme overwinning en plaatste zich voor de kwartfinales van het Europees kampioenschap door Kroatië met 3-2 te verslaan.

De Tricoloreanen stonden op een gegeven moment 2-0 voor in de sets, maakten er toen 2-2 van en wisten zich in de laatste set te kwalificeren. De scores waren 25-17, 25-20, 17-25, 26-28, 15-12.

De Roemeense nationale ploeg had in 40 jaar deze fase van een Europees Kampioenschap niet bereikt.

Roemenië, in de kwartfinales van het mannenvolleybal Euro 2023! Ongelooflijke overwinning op Kroatië

In de kwartfinales treft ons team Frankrijk, dat Bulgarije versloeg, een wedstrijd die vrijdag om 20:30 uur begon, nadat de “tricolore” Kroatië had verslagen.

“Na twee en een half uur van vechten, van ups en downs, van comebacks, van ballen gespeeld met hart, staat Roemenië in de kwartfinales van het Europees Kampioenschap. Het is 38 jaar geleden dat het nationale team van Roemenië voor het laatst bij de beste acht teams van Europa eindigde op een eindtoernooi.

Nu zijn anderen de helden. In Varna versloeg Roemenië Kroatië met 3-2. We stonden met 2-0 voor en we dachten dat we ermee weg zouden komen, dat we in de kwartfinale zouden staan…

Maar de Kroaten werden wakker en maakten gelijk. We stonden weer op en in de 5e set gaven we ze geen kans. We zijn goed, we zijn goed, we zijn Roemenen!

Felicitaties aan de jongens, aan coach Sergiu Stancu, aan de coachingstaf. Zij die hebben bijgedragen aan dit succes. Roemeens volleybal leeft, ademt. Het was Turkije, Frankrijk, Griekenland, Kroatië. Wie volgt? Laten we hopen op de winnaar tussen Frankrijk en Bulgarije!”, luidt het persbericht van de Roemeense volleybalbond via sociale media.

Wat de bazen van het mannenvolleybal zeggen

“Een overwinning gewonnen en met hart, waarvan we hopen dat het een aanmoediging zal zijn voor iedereen die van volleybal houdt en het beoefent in Roemenië. Het is een historisch resultaat voor het Roemeense volleybal en iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes – spelers, coaches, staf, verdient onze felicitaties en respect,” vertelde Marius Stîncel, vicevoorzitter van de Volleyball FR, aan ProSport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *