VIDEO | Rivaldo werd aandeelhouder van Farul Constanta. Gheorghe Hagi: “Het is een nieuwe stap die we onszelf hebben opgelegd, om de beste te worden”

VIDEO | Rivaldo werd aandeelhouder van Farul Constanta. Gheorghe Hagi: “Het is een nieuwe stap die we onszelf hebben opgelegd, om de beste te worden”

Farul Constanta kondigde maandag de meest klinkende “transfer” in de geschiedenis van de club aan. De Braziliaanse Rivaldo Vitor Borba Ferreira, een van de meest waardevolle voetballers aller tijden, is overtuigd door het project bij Farul Constanta en wordt de nieuwe aandeelhouder van de club.

Vandaag werd het contract getekend waarmee Rivaldo Vitor Borba Ferreira 10% van de aandelen van de club Farul Constanta in handen kreeg.

Rivaldo, 51 jaar, is de grootste naam in het wereldvoetbal.

Wereldtitel gewonnen met Brazilië in 2002, WK runner-up medaille in 1998, Gouden Bal in 1999, toen FIFA hem ook uitriep tot beste voetballer van het jaar, Copa America met Brazilië in 1999, Champions League met AC Milan in 2003, Champions League doelpuntenmaker in 2000, zijn slechts enkele van de trofeeën die Rivaldo heeft gewonnen tijdens een fantastische carrière.

Gheorghe Hagi en Rivaldo (d)

Verklaringen van de betrokkenen bij het project:

“We hebben twee jaar geleden beloofd dat we een heel sterke club moesten worden, die zichzelf steeds belangrijkere doelen zou stellen, omdat Farul een merk vertegenwoordigt, het is het team van alle mensen van Constanta, van alle mensen van Dobrogea. Het is geen geheim dat ik sterke partners wil hebben, om aandelen te verkopen, zoals ik in verschillende situaties heb gezegd, want Farul moet een top 3 club in Roemenië worden. Vorig seizoen hebben we iets fantastisch bereikt door het kampioenschap te winnen, maar om ons verder te ontwikkelen hebben we sterke partners nodig. Het is een trots dat een wereldpersoonlijkheid, een leider als Rivaldo, heeft besloten om zich bij onze club aan te sluiten. Het feit dat een wereldkampioen, een Gouden Bal-winnaar, een Champions League-winnaar heeft besloten om naar Farul te komen, bewijst dat we tot nu toe goed hebben gewerkt en dat we vertrouwen en zekerheid hebben getoond door de projecten die we ontwikkelen. Het is een nieuwe stap die we voor onszelf hebben gezet, om de beste te worden” -… Gheorghe Hagi, hoofdaandeelhouder van Farul Constanta.

“Ik volg het Roemeense voetbal al een tijdje en ik ken het kampioenschap ook vrij goed. Roemenië heeft altijd erg goede spelers gehad, het was een kracht in het wereldvoetbal, vooral toen Gheorghe Hagi speler was. Hij verbaasde me een paar jaar geleden en ik zeg je eerlijk, ik was niet de enige in het wereldvoetbal met zo’n reactie, toen ik hoorde over de manier waarop hij besloot zich in te zetten voor dit fenomeen na zijn pensionering, vond ik het ongelooflijk. Ik had nog nooit gehoord van een voormalige speler van zo’n grote waarde die zijn fortuin investeerde voor een passie. Ik denk dat de resultaten die hij bereikte het antwoord waren op alle vragen… De volledig privé-investering bij Farul, de Sports Base, de Academy achter veel van de prestaties, de resultaten die zijn behaald met veel spelers die hier zijn opgeleid, hebben mij deze stap doen zetten en naast Gheorghe Hagi komen staan. Als hij al deze dingen alleen heeft bereikt, om twee keer kampioen te worden met het jongste team van Europa, dan geloof ik dat hij met de steun die hij wil, nog veel meer kan bereiken. Met de visie en passie die hij heeft, met de ervaring die ik heb, ben ik ervan overtuigd dat we nog meer de prestaties zullen ontwikkelen die de hele gemeenschap wil, want Farul is een club met traditie, die verder alle troeven in handen heeft om een veel sterkere club te worden”.Rivaldo, aandeelhouder Farul Constanta.

Gheorghe Hagi en Rivaldo (d)

“Voor Farul, maar ik geloof dat op dezelfde manier voor de stad Constanta en met alle overtuiging kan ik zeggen dat zelfs voor Roemenië, het feit dat een wereld voetbal legende heeft besloten om te investeren in ons land is fantastisch. Het is een grote vreugde om nu, in het Farului team, waar het ongelooflijk zal zijn om te profiteren van zijn ervaring en kwaliteit. Ik ben ervan overtuigd dat de stabiliteit van de club, want we zijn er trots op dat we de afgelopen zes jaar als een van de weinigen altijd aan de positieve kant van het financiële rapport zijn geëindigd, de zeer hoge prestaties die zelfs met kleine budgetten zijn behaald in vergelijking met veel andere teams, belangrijke argumenten waren voor Rivaldo en hopelijk zullen anderen zich in de toekomst bij hem aansluiten, om in Farul te investeren. Zijn verkiezing valideert het werk dat we de afgelopen jaren hebben gedaan. Welkom, Riva, het is een eer voor ons en samen zullen we nog sterker zijn”.Gheorghe Popescu, voorzitter van Farul Constanta.

“Toen ik Farul overnam, beloofde ik dat het redden van een merk in het Roemeense voetbal niet het uiteindelijke doel was, maar dat ik er alles aan zou doen om deze club verder te brengen waar het nog nooit was geweest. De samenwerking met Gică Hagi werd de garantie voor een uniek project en het moment van een enorme sprong in de ontwikkeling van de club. Samen met Gică Hagi hebben we de gemeenschap een club teruggegeven die steviger is dan ooit in zijn 100-jarige geschiedenis. We zijn er in korte tijd in geslaagd om de verwachtingen van de meest optimistische supporters te overtreffen. En dat komt omdat Farul is gebouwd op een structuur van professionaliteit die wordt geleverd door voormalige grote voetballers die op het hoogste niveau hebben gespeeld. De betrokkenheid bij Farul van een legende als Rivaldo, samen met Gică Hagi en Gică Popescu, is een garantie dat we onszelf nog grotere doelen stellen, dat de strategie van de club uiterst ambitieus is” -. Ciprian Marica, aandeelhouder van Farul Constanta.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *