Reacties nadat Simona Halep voor vier jaar is geschorst! “Als ik haar was zou ik ze aanklagen en vragen om een schadevergoeding om te prikken als de hel”

Reacties nadat Simona Halep voor vier jaar is geschorst! “Als ik haar was zou ik ze aanklagen en vragen om een schadevergoeding om te prikken als de hel”

Simona Halep is voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik, zo heeft het International Tennis Integrity Agency (ITIA) bekendgemaakt. De Roemeense heeft twee keer het antidopingprogramma van tennis overtreden.

Het eerste wangedrag is gerelateerd aan haar vermeende gebruik van Roxadustat en daarna werden er verschillende problemen gevonden in haar biologische paspoort.

Simona Halep werd in oktober 2022 voorlopig geschorst en hing een schorsing van vier jaar boven het hoofd, een beslissing die nu is gevallen. Ze kan tegen de uitspraak van de ITIA in beroep gaan bij het Court of Arbitration for Sport (CAS).

Reacties na Simona Halep is voor vier jaar geschorst

De schorsing van Simona Halep loopt van 7 oktober 2022 tot 6 oktober 2026.

Als de schorsing van kracht blijft, kan dat het einde betekenen van Simone’s carrière, die op 27 september 32 jaar wordt.

“Zo lelijk als wat. Als ik in Haleps schoenen stond, zou ik ze aanklagen en een schadevergoeding vragen. Je kunt haar carrière niet zo verpesten. Simona heeft zo hard gewerkt om hier te komen. Ze was nummer 1 van de wereld. Ik vind het een aanfluiting voor haar en voor Roemenië. Dit is hoe Roemenië wordt behandeld in de wereld. En misschien hadden Simona’s advocaten er dag na dag overheen moeten gaan en haar onder druk moeten zetten om sneller beoordeeld te worden. Toen ik van racisme werd beschuldigd, gaf Țiriac mij een aantal zeer goede advocaten en zij hebben die meteen doorgenomen. Toen werd ik heel snel vervolgd. Ik denk dat als Simona een Amerikaanse sportvrouw was, zij niet zo’n schorsing zou krijgen. Ik hoop dat ze in beroep gaat en maximaal twee jaar krijgt, één jaar is al voorbij. Maar als ze zo blijft, is het moeilijk om haar weer in de vorm te krijgen die we allemaal kennen”, vertelde Ilie Nastase aan collega’s van ProSport.

Cristian Tudor Popescu, een gerenommeerd journalist, zei op zijn beurt: “Ik ben helemaal niet verrast door de beslissing, gezien de ondraaglijke vertragingen. Het kan geen gemakkelijke, zachte beslissing zijn geweest! Het is de maximale straf. Ik was bang! De beslissing heeft twee gevolgen, die van fysieke tijd, nog 3 jaar uit de competitie blijven en dan terugkomen, lijkt me onmogelijk. Er is ook het morele aspect van deze beslissing, het is de maximale straf. Simona wordt zonder voorbehoud schuldig bevonden aan de gevonden stof, een zware klap voor het moreel. Het is een verschrikkelijke klap, het is de vernietiging van het sportieve leven van Simona Halep”.

Er komt zeker een beroep, er komt zeker een beroep bij het CAS. Ja, laten we een paar dagen wachten om te zien welke verklaringen er worden afgelegd en dan zullen we onze eigen verklaring afleggen. Als de rechters het zo ernstig vonden, waarom hebben ze er dan zo lang over gedaan om deze uitspraak te doen? Dat is wat me echt verbaast. Als ze ervan overtuigd waren en de nodige argumenten hadden dat ze de code zeer ernstig had overtreden, dan hadden ze deze uitspraak eerder moeten doen. Waarom haar zo lang vasthouden als je ervan overtuigd was dat je de nodige argumenten had om haar bijna tot het maximum te schorsen? – George Cosac, FRT-voorzitter

“Ik denk dat er uiteindelijk maar twee jaar schorsing overblijft”.

“Ik denk dat er uiteindelijk maar twee jaar schorsing overblijft. Ilie Nastase heeft gelijk in alles wat hij heeft verteld over deze zaak. Als hij uit Amerika zou komen, zou hem dit niet overkomen. Wij Roemenen worden anders gezien! Er is ook een internationale maffia in tennis, zonder twijfel! Ik raad Simone aan om een dame te blijven en te genieten van het geld dat ze heeft verdiend. Als deze vier jaar schorsing blijven, dan denk ik dat het het einde van haar carrière is”, zei Dumitru Dragomir, voormalig voorzitter van de LPF.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *