Patrick Mouratoglou, HARD reactie na schorsing Simone Halep: “Het proces en de ITIA waren totaal oneerlijk en dit is volledig onaanvaardbaar”

Patrick Mouratoglou, HARD reactie na schorsing Simone Halep: “Het proces en de ITIA waren totaal oneerlijk en dit is volledig onaanvaardbaar”

De Fransman Patrick Mouratoglou, de voormalige coach van Simone Halep, reageerde online na het besluit van de ITIA om de Roemeense speelster voor een periode van 4 jaar te schorsen op beschuldiging van dopinggebruik.

Hij zegt dat de voormalige nummer 1 van de wereld een integer persoon is en verzekert dat ze nooit een stof van de verboden lijst zou hebben genomen.

Mouratoglou zegt dus dat de beslissing in de zaak van Simone Halep oneerlijk is en zegt er vertrouwen in te hebben dat Simone zal slagen in haar beroep bij het Court of Arbitration for Sport (CAS).

“Ik kan de beslissing die de ITIA vandaag heeft genomen in de zaak van Simone niet geloven. Ik ben enorm geschokt en ben het hele jaar al geschokt door de methodes en het gedrag van een organisatie die spelers eerlijk zou moeten behandelen en de waarheid zou moeten proberen te achterhalen.

Dit is wat ik vandaag wil zeggen:

1.Ik weet wat een integer persoon Simona is en ik twijfel er niet aan dat ze nooit verboden middelen heeft gebruikt.

2.Ik heb de hele twee dagen van de hoorzittingen met haar bijgewoond en ik KAN NIET geloven dat de rechtbank tot deze beslissing is gekomen op basis van het bewijs en de argumenten die ik daar heb gehoord.

3.Het proces en de ITIA waren totaal oneerlijk tegenover Simona en dat is volstrekt onaanvaardbaar.

4.Ik hoop dat Simona zal winnen bij het CAS, het enige tribunaal dat niet gecontroleerd wordt door de ITIA.

Ik denk niet dat de ITIA de waarheid heeft gezocht in Simona’s zaak en ik denk niet dat ze haar hebben behandeld op een manier die acceptabel is. Ik hoop dat de WTA, ATP en PTPA alles zullen doen wat in hun macht ligt om een systeem te veranderen dat de carrières van onschuldige speelsters vernietigt,” aldus Patrick Mouratoglou op thirteencizero.ro.

Simona Halep, 4 jaar geschorst

Simona Halep is voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik, zo heeft het International Tennis Integrity Agency (ITIA) bekendgemaakt. De Roemeense heeft twee keer het antidopingprogramma in het tennis overtreden.

Het eerste wangedrag is gerelateerd aan haar vermeende gebruik van Roxadustat en daarna werden er verschillende problemen gevonden in haar biologische paspoort.

Simona Halep werd in oktober 2022 voorlopig geschorst en hing een schorsing van vier jaar boven het hoofd, een beslissing die nu is gekomen. Ze kan tegen de uitspraak van de ITIA in beroep gaan bij het Court of Arbitration for Sport (CAS).

“De ITIA bevestigt dat een onafhankelijk tribunaal Simona Halep voor een periode van vier jaar heeft geschorst vanwege een overtreding van het antidopingprogramma. De 31-jarige tweevoudig Grand Slam-kampioene werd schuldig bevonden aan twee afzonderlijke overtredingen. De eerste, met de verboden stof roxadustat, tijdens de US Open van 2022. De tweede is gerelateerd aan onregelmatigheden in haar biologische paspoort.

Reacties na Simona Halep voor vier jaar geschorst! “Als ik haar was zou ik ze aanklagen en schadevergoeding vragen om ze flink te prikken”

Simona Halep, vier jaar geschorst voor doping. Hoe lang heeft ze om in beroep te gaan?

Nationaal Anti-Doping Agentschap verduidelijkt na schorsing Simone Halep: “We respecteren de bepalingen van de Code”

Foto bron: Profimedia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *