VIDEO | Simona Halep, eerste optreden na het schorsingsbesluit: “Ik ben geschokt. Nu moet ik naar het CAS”.

VIDEO | Simona Halep, eerste optreden na het schorsingsbesluit: “Ik ben geschokt. Nu moet ik naar het CAS”.

Simona Halep (31) heeft dinsdag een schorsing van vier jaar gekregen in haar dopingzaak van het onafhankelijke tribunaal (ITIA) dat haar zaak het afgelopen jaar heeft behandeld. De beslissing is niet definitief en Halep kan in beroep gaan bij het Hof van Beroep voor de Sport (CAS).

Simona Halep werd vanochtend opgewacht door verslaggevers en de sportvrouw uit Constanta toonde zich zeer teleurgesteld over de beslissing.

“Ik kan zeggen dat ik geschokt ben en het is een groot onrecht wat er gebeurt. Ik heb nooit gedopeerd en ik heb absoluut nooit gedopeerd en dit alles zal op een dag uitkomen en ik zal de experts alles laten bespreken omdat zij het beste weten wat er is gebeurd en ik ben ervan overtuigd dat ik op een dag zal bewijzen dat ik onschuldig ben en dat ik schoon ben.

Alles wat er is gebeurd was op alle manieren oneerlijk, ik ben erg teleurgesteld en ik kan zeggen dat ik geschokt ben dat men een atleet alleen kan beoordelen op vermoedens, op niets concreets. Al mijn bloedtesten waren negatief en er zijn absoluut geen verboden middelen gevonden. In de urine werd alleen op de 29e een kleine hoeveelheid Rosadoxal gevonden en dat was het.

Nu moet ik naar het CAS, ik ga in beroep tegen deze onzinbeslissing vanuit mijn standpunt en ik hoop dat de waarheid ooit boven tafel komt en ik zal tot het einde vechten om deze dingen te bewijzen.”, zei Simona Halep woensdagochtend.

(embed)https://www.youtube.com/watch?v=_zKU2f8BQF8(/embed)

Simone’s schorsing loopt af in oktober 2026, min de periode dat ze al voorlopig geschorst is.
De Roemeense tennisster werd pas in juni in Londen gehoord door de onafhankelijke organisatie Sports Resolutions in de dopingzaak. De hoorzitting van de tennisster kwam bijna een jaar nadat ze geschorst was en in die tijd kon ze haar zaak niet bepleiten.

OOK LEZEN:

Simona Halep, UIT de WTA-ranking! We hebben een nieuwe wereldleider in het vrouwentennis: Arina Sabalenka

Ion Tiriac, hard bericht over Simona Halep’s DOPAJ zaak: ‘Hoeveel kan ze vragen? Wie is schuldig? Ze hebben haar carrière beëindigd”.

Patrick Mouratoglou, verantwoordelijk voor de situatie van Simona Halep? Insider details: “Laat niemand iets van hem verwachten!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *