Loredana Groza verdedigt Simone Halep: Je bent en blijft nummer 1. We zijn een te klein land om ondergrondse belangen te bestrijden

Loredana Groza verdedigt Simone Halep: Je bent en blijft nummer 1. We zijn een te klein land om ondergrondse belangen te bestrijden

Loredana Groza springt in de verdediging van Simone Halep nadat de sportster een schorsing van vier jaar heeft gekregen in de dopingzaak van het onafhankelijke tribunaal (ITIA) dat haar zaak vorig jaar behandelde.

“Simona, je bent en blijft nummer 1 voor iedereen in wie een Roemeens hart klopt! Het is absurd en oneerlijk om beschuldigd te worden, terwijl je onschuldig bent!

Je vocht als een leeuwin en bracht offers voor elk punt, voor elke overwinning!

We zijn een te klein land om te vechten tegen de onderwereldbelangen van de grote mogendheden in een sport waar exorbitante bedragen mee gemoeid zijn!

Maar het is je gelukt om ze te laten zien dat toewijding en talent door niemand gestopt kunnen worden en dat is ze niet goed bevallen! Ik weet dat je herboren zult worden als een feniks en dat niets en niemand je ten val kan brengen!

Ik ben bij je door dik en dun, en ik zou willen dat alle Roemenen dat waren! Ga Simona! Go Romania!”, schreef Loredana Groza woensdag op Facebook.

Simona Halep is voor vier jaar geschorst

Simona Halep is voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik, zo heeft het International Tennis Integrity Agency (ITIA) bekendgemaakt. De Roemeense heeft twee keer het antidopingprogramma in het tennis overtreden.

Het eerste wangedrag is gerelateerd aan haar vermeende gebruik van Roxadustat en daarna werden er verschillende problemen gevonden in haar biologische paspoort.

Simone’s schorsing loopt af in oktober 2026, waarbij de periode waarin ze al voorlopig geschorst is in mindering wordt gebracht.

De Roemeense tennisster werd pas in juni in Londen gehoord door de onafhankelijke organisatie Sports Resolutions in de dopingzaak. De hoorzitting van de tennisster kwam bijna een jaar nadat ze geschorst was en in die tijd kon ze haar zaak niet bepleiten.

Halep kondigde op haar Instagram-account aan dat ze het farmaceutische bedrijf zal aanklagen dat het supplement produceert waarvan ze denkt dat het “besmet is met roxadustat.”

ALSO READ:

VIDEO | Simona Halep, eerste optreden na schorsingsbeslissing: ‘Ik ben geschokt. Nu moet ik naar het CAS”

Patrick Mouratoglou, HARDE reactie na schorsing Simone Halep: “Het proces en de ITIA waren totaal oneerlijk en dit is volledig onaanvaardbaar”

Bericht van de voormalige coach van Simone HALEP na 4 jaar schorsing: “Degenen die mij kennen, kennen mijn mening”. Halep: “Ik ben geschokt!”

Foto: Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *