EXCLUSIEF | De vrede met de hooligans van de National Arena, opgelegd door Buză, MM Stoica’s bodyguard, gangster Liviu Iordan en een voormalige drugsdealer

EXCLUSIEF | De vrede met de hooligans van de National Arena, opgelegd door Buză, MM Stoica’s bodyguard, gangster Liviu Iordan en een voormalige drugsdealer

Het schandaal rond het spandoek dat tijdens de wedstrijd tussen Roemenië en Kosovo in de Nationale Arena werd getoond door de ultrasociale groep “Verenigd onder de Driekleur”, waarop stond “Kosovo is Servië”, werd naar verluidt vanuit de schaduw gladgestreken door de lijfwacht van MM Stoica, geholpen door een aantal gevaarlijke gangsters. Het spandoek werd ook in beslag genomen door een van Iulian Ioniță’s mannen, bekend als Buză.

De autoriteiten werden gewaarschuwd nadat de Franse scheidsrechter Willy Delajod in de 18e minuut besloot om de teams naar de kleedkamers te sturen nadat de groep “Verenigd onder de Driekleur” een spandoek had laten zien met de tekst “Kosovo is Servië” en supporters herhaaldelijk de boodschap scandeerden.

Omdat het risico bestond dat de wedstrijd voorgoed zou worden gestaakt, begonnen de gendarmes onderhandelingen met de leiders van de supportersgroep, die echter niet wilden toegeven met het argument dat ze wraak moesten nemen voor de manier waarop de toeschouwers en de Kosovaarse autoriteiten zich hadden gedragen tegenover de Roemeense supporters tijdens de eerste etappe in Pristina. Destijds joelden de supporters het volkslied uit en de Roemenen op de tribunes zouden zijn vervolgd door de autoriteiten.

Volgens sommige bronnen was voormalig bokser Iulian Ioniță, bekend als Buză, op een gegeven moment direct betrokken bij het beveiligingsbedrijf dat de veiligheid in het stadion verzorgde. Hij is ook bekend als de lijfwacht van FCSB-manager Mihai Stoica, maar is ook een gevreesde naam in de onderwereld van Boekarest, waar hij zich uitsluitend met de kracht van zijn vuist heeft gevestigd.

Hij zou de ulltraș hebben verteld dat hij het spandoek moest overhandigen aan een van zijn eigen mannen, wat overigens ook gebeurde. Een man met het insigne van het beveiligingsbedrijf ging erheen en vroeg, zonder het iemand te vragen, om het vaandel, dat hij onmiddellijk kreeg.

Drugsdealer werd veiligheidsagent

De bronnen zeiden ook dat onder Buză’s mannen in het stadion een voormalige politieman was, veroordeeld voor drugshandel, die na het uitzitten van een zware straf beveiliger werd. Justitiële bronnen vertelden Gânduldat het George Curelea is, bekend als George Gaboru of George Pachet.

Als politieagent van het 14e district in Boekarest verkocht hij naar verluidt zeven keer drugs aan een undercoveragent. Hij werd op heterdaad betrapt, gearresteerd en veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf. Vrijgelaten na een groot deel van zijn straf te hebben uitgezeten, zou hij zich hebben aangesloten bij Buză, die hem integreerde in het FSCB milieu.

Een andere als gevaarlijk beschouwde indringer, die hetzelfde beveiligingsbedrijf vertegenwoordigde, is de beroemde Liviu Iordan, uit Chiajna. Hij werd bekend bij het grote publiek nadat hij brutaal in elkaar werd geslagen na een hinderlaag georganiseerd in het verkeer door Costel Raiciu, bekend als Costeluș Litrașu, in wat de pers algemeen het “bloedbad van Chiajna” noemde.

Later, echter, steunde de leider van de indringers de kwelgeesten nadat een man in Chiajna zijn kind 16 uur lang gijzelde en dreigde het appartement op te blazen met behulp van een fles. Uiteindelijk werd de man door Liviu Jordan zelf overgehaald om zich over te geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *