Kosovo BEDREIGT Roemenië! Wat de tegenstanders van Roemenië in de voorrondes van Euro 2024 van plan zijn

Kosovo BEDREIGT Roemenië! Wat de tegenstanders van Roemenië in de voorrondes van Euro 2024 van plan zijn

De nederlaag, maar vooral de gebeurtenissen die plaatsvonden in de Nationale Arena tijdens de wedstrijd tegen Roemenië, zijn niet goed gevallen bij de Kosovaren. De “driekleurige” tegenstanders in de voorrondes van Euro 2024 dreigen met wraak voor wat er in Boekarest is gebeurd.

Zo heeft de FFK (Football Federation of Kosovo) een klacht ingediend bij de UEFA en het CAS tegen Roemenië, waarin om drastische maatregelen wordt gevraagd.

De Kosovaren, met een schreeuw naar de UEFA en het CAS

“Door voetbal bouwen we bruggen tussen volkeren, we breken ze niet af. De voetbalbond van Kosovo veroordeelt met kracht de ernstige incidenten die zijn veroorzaakt door fans van het Roemeense nationale team tijdens de wedstrijd Roemenië – Kosovo in de voorrondes van EURO 2024.

Fans van het Roemeense nationale team hebben door middel van haatdragende taal en onsportief gedrag de voetbalwedstrijd van dinsdagavond vernederd.

FFK reageerde daarom onmiddellijk en vroeg om de wedstrijd op te schorten totdat de spandoeken en haatdragende boodschappen werden verwijderd. FFK’s verzoek werd goedgekeurd door de wedstrijdafgevaardigde, en de wedstrijd werd niet hervat totdat de hatelijke boodschappen tegen Kosovo stopten.

Na dit incident heb ik de UEFA-afgevaardigde gevraagd om alle overtredingen van de regels te noteren en deze naar de relevante commissies in het forum te sturen. FFK richtte zich ook tot de disciplinaire commissie van de UEFA en vroeg om passende maatregelen tegen deze nationalistische gezangen, spandoeken en haatdragende boodschappen van Roemeense fans.

Zulke incidenten mogen zich niet herhalen. Voetbal bouwt bruggen tussen volkeren, we moeten ze niet afbreken. Nogmaals dank aan degenen die de incidenten veroordeelden en het voetbal steunen. FFK heeft verklaringen, materiaal en foto’s verzameld, die nu deel uitmaken van het dossier. We vragen dat de bevoegde instanties deze incidenten onderzoeken (…)

FFK zal, in overeenstemming met de wettelijke procedures, het noodzakelijke dossier voorbereiden en naar de UEFA en het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) sturen”, meldde FFK volgens prosport.ro.

In de 18e minuut van de wedstrijd in de National Arena besloot de Franse scheidsrechter de twee teams naar de kleedkamers te sturen, omdat Roemeense supporters een spandoek in het grasveld lieten zien met de boodschap “Kosovo is Servië”. De naam van onze buren werd vervolgens in het stadion gezongen.

De wedstrijd lag meer dan 40 minuten stil en in die tijd drongen Kosovaarse officials erop aan dat Roemenië de wedstrijd met 0-3 zou verliezen op een “groene tafel”.

Uiteindelijk werd de wedstrijd hervat en Roemenië won op het veld met 2-0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *