Hoeveel geld moet Simona Halep terugbetalen nadat ze voor vier jaar is geschorst!

Hoeveel geld moet Simona Halep terugbetalen nadat ze voor vier jaar is geschorst!

Simona Halep is voor vier jaar geschorst van de WTA en moet ook een flink bedrag terugbetalen.

De ITIA wilde dat de Roemeense terugbetaalde wat ze verdiende van maart tot oktober 2022, $1.914.022, maar het onafhankelijke Sport Resolutions tribunaal maakte bezwaar.

Op deze manier krijgt Halep alleen het geld terug dat ze verdiende op de US Open van 2022, namelijk $80.000, omdat ze in de eerste ronde werd uitgeschakeld door Daria Snigur.

Hoeveel geld moet Simona Halep teruggeven na vier jaar schorsing

Simona Halep gaat in beroep bij het Hof van Arbitrage voor de Sport in Lausanne om haar schorsing te verminderen.

Als de beslissing op vier jaar blijft staan, zou ze in 2026, wanneer ze 35 is, nog steeds op de Tour spelen.

Na de schorsing kondigde Simona Halep op sociale media het volgende aan: “Een tribunaal van het International Tennis Integrity Agency (ITIA) heeft een voorlopige beslissing in mijn zaak aangekondigd. Het afgelopen jaar is de moeilijkste wedstrijd van mijn leven geweest en helaas gaat mijn gevecht door. Ik heb mijn leven gewijd aan tennis.

Ik neem de regels die gelden voor onze sport zeer serieus en ik ben er trots op dat ik nooit bewust of opzettelijk een verboden middel heb gebruikt. Ik heb geweigerd het besluit tot schorsing van vier jaar te accepteren en heb het aangevochten in overeenstemming met de wet.

In een 126 pagina’s tellende beslissing gaf de rechtbank beide aanklachten van de ITIA toe – een positieve urinetest voor een verboden middel en een overtreding van het Biologisch Paspoort Programma (ABP). Mijn vertegenwoordigers en ik presenteerden ITIA en de rechtbank overtuigend bewijs ter ondersteuning van mijn verdediging en stelden verschillende legitieme vragen over de conclusies die waren getrokken over het ABP-dossier.

Hoewel ik dankbaar ben dat ik eindelijk een uitkomst heb voor een tribunaal, na talloze ongegronde vertragingen en met het gevoel meer dan een jaar in het vagevuur te hebben geleefd, ben ik geschokt en extreem teleurgesteld door de beslissing van dit tribunaal.

Ik geloof in een schone sport en in bijna twee decennia als professioneel tennisspeler, met honderden toernooien en twee Grand Slam titels, ben ik onderworpen aan meer dan 200 bloed- en urinetests op verboden middelen – die allemaal negatief waren, vanaf 29 augustus 2022.

Voorafgaand aan het hardcourtseizoen van 2022 heb ik, op aanraden van mijn vertrouwde team en fysiotherapeut, voedingssupplementen herzien. Geen van de ingrediënten op deze nieuwe supplementen bevatte verboden stoffen, maar we weten nu – en de rechtbank was het ermee eens – dat één ervan besmet was met roxadustate. Ik werd bijna wekelijks getest na mijn eerste positieve test tot het eerste deel van 2023, alle resultaten waren negatief.

Ondanks dit bewijs, diende het ITIA pas een ABP aanklacht in nadat haar panel van deskundigen mijn identiteit vernam, waardoor twee van de drie deskundigen hun mening abrupt veranderden ten gunste van de ITIA aanklachten. Het ITIA baseerde zich uitsluitend op de meningen van deze experts die alleen mijn bloedparameters analyseerden – die al meer dan 10 jaar in hetzelfde bereik liggen.

Dit panel van deskundigen negeerde het feit dat er nooit een verboden stof werd gevonden in mijn bloed- of urinemonsters, met als enige uitzondering een positieve test op 29 augustus voor roxadustat, die aanwezig was op een extreem laag niveau en die, als we rekening houden met mijn negatieve test die drie dagen voor de positieve test werd afgenomen, alleen kan zijn veroorzaakt door toevallige blootstelling aan roxadustat.

Ik ben heel dankbaar voor de steun die ik heb gekregen van mijn familie, vrienden en tennisfans over de hele wereld. Ik blijf trainen en doe er alles aan om mijn naam te zuiveren van deze valse beschuldigingen en weer terug te keren op de baan. Ik ben van plan om tegen deze beslissing in beroep te gaan bij het Hof van Arbitrage voor de Sport en alle juridische middelen in te zetten tegen het supplementenbedrijf in kwestie.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *