Enorm schandaal na een niet-bestaande PENALTY op Farul – FCSB! Hagi: “Ik hoorde uit het hele stadion dat het een simulatie was”

Enorm schandaal na een niet-bestaande PENALTY op Farul – FCSB! Hagi: “Ik hoorde uit het hele stadion dat het een simulatie was”

FCSB heeft zondagavond Farul Constanta met 1-0 verslagen, uit een door de gastheren sterk betwiste strafschop.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Darius Olaru (58e minuut – penalty), na een controversiële interventie van Tudor Băluță op Adrian Șut.

Enorm schandaal na een niet-bestaande PENALTY bij Farul – FCSB! Hagi: “Ik hoorde uit het hele stadion dat het een simulatie was”

Gică Popescu, de voorzitter van Farul, was het zuurst over de scheidsrechter.

“Zelfs in de hoogtijdagen van de coöperatie gebeurden zulke dingen niet.

Analyseer jullie die veel beelden hebben. Als dit geen VAR-fase is, wat dan wel? Analyseer zelf of dit een penalty is. We speelden in de achterste linie, je kunt de tegenstander niet niet aanraken. Het ene is contact, een overtreding, en het andere is een aanraking. Er zijn honderden van zulke aanrakingen.

Het was een wedstrijd die op een gelijkspel afstevende. Zonder dit moment zou het in een gelijkspel zijn geëindigd, of zou een van de teams aan het einde zijn verslagen, maar niet op deze manier,” zei Gică Popescu.

Na dit resultaat blijft FCSB op de eerste plaats staan met 21 punten, met vier punten voorsprong op de volgende geplaatste Universitatea Craiova, die ook nog een wedstrijd tegoed hebben. Aan de andere kant staat Farul Constanta op de 11e plaats met slechts negen punten.

Wat Gică Hagi zegt na Colțescu’s scheidsrechterschap

“Ik ga me niet vastklampen aan iets dat was zoals het was… In principe was het simulatie. Ik denk dat we makkelijk hadden kunnen winnen als wij het waren geweest. Ik weet niet wat ik de scheidsrechter nog meer kwalijk neem. Ik heb leiderschap en zij moet naar buiten komen, zich uitspreken. Ik hoorde overal in het stadion dat het een simulatie was en geen penalty.

Wat moet ik dan zeggen? Als de scheidsrechter het gaf, gaf hij het. Geen respect, niets. Wij kregen een gele kaart bij de eerste overtreding, wij kregen honderd overtredingen, zij kregen niets.

En dat speelt thuis! Dat betekent dat er dingen zijn die ik niet meer begrijp. Maar het duurt allemaal een dag.

Morgen beginnen we opnieuw. Als je niet de kracht hebt om terug te komen… We moeten de gelederen sluiten en weer onszelf worden, net als vorig jaar. Het kampioenschap is verloren, na wat we vanavond hebben gezien”, zei Gică Hagi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *