Simona Halep, REPLY tegen Serena Williams na aanval van Amerikaanse: ‘Ik haat mezelf omdat ik ze heb verslagen’

Simona Halep, REPLY tegen Serena Williams na aanval van Amerikaanse: ‘Ik haat mezelf omdat ik ze heb verslagen’

Serena Williams had een ironische post op sociale media nadat de ITIA Simona Halep had geschorst voor dopinggebruik, en de Roemeense is nu met haar weerwoord gekomen.

Halep sprak met Front Office Sports en had een boodschap voor iedereen die haar aanviel in de dopingzaak, zoals Serena Williams, Nicole Gibbs, Eugenie Bouchard of Danielle Collins.

Simona kreeg een schorsing van vier jaar, maar kan in beroep gaan bij het Hof van Arbitrage voor de Sport in Lausanne.

Simona Halep, repliek aan Serena Williams na Amerikaanse aanval

Serena Williams schreef na de beslissing van Simone Halep op sociale media dat “8 een beter getal is”. Er werd gedacht dat dit verwees naar het aantal titels dat de Amerikaanse zou hebben op Wimbledon als de Roemeense werd ontdaan van de trofee die ze won in 2019, maar toen was er sprake van dat Serena verwees naar het feit dat acht jaar schorsing aan Simona had moeten worden gegeven.

“Ik denk dat iedereen het recht heeft om over mij te oordelen, want de rechtbank heeft besloten dat het mijn schuld is. Iemand vertelde me vandaag dat de speelsters die me haten dat doen omdat ik ze versla”, zei Simona Halep.

Ion Țiriac gaf ook commentaar op de schorsing van Simona Halep: “De beslissing is utopisch. Ja, er zijn fouten gemaakt vanaf het begin. Iedereen om haar heen had moeten worden gevraagd, te beginnen met papa, mama, puppy, kat, coach, fysiotherapeut of mental coach… Simona Halep bood zich niet vrijwillig aan! Ik steek nog steeds mijn hand in het vuur. Ik heb nog geen commentaar gegeven en zal dat ook niet veel doen, want zo’n lichtgeraakt ding heb ik het hele jaar al een of twee keer gezien. Ik heb mijn hand op haar schouder gelegd en haar gezegd dat we allemaal achter haar stonden en dat ze een beetje moed moest hebben. Maar dat iemand de spot drijft met haar leven, met de carrière van iemand die nummer één was… Er zijn vraagtekens.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *