Blajul is de nieuwe hoofdstad van het Roemeense volleybal! Roemeense Supercup, voor mannen en vrouwen, in een hal die 12 miljoen euro heeft gekost

Blajul is de nieuwe hoofdstad van het Roemeense volleybal! Roemeense Supercup, voor mannen en vrouwen, in een hal die 12 miljoen euro heeft gekost

De nieuwe multifunctionele hal met 2000 zitplaatsen in Blaj wordt op 30 september officieel geopend met de volleybalwedstrijden van de Roemeense Supercup voor vrouwen en mannen. De avond wordt afgesloten met een concert van Voltaj.

De hal is gebouwd door een samenwerkingsverband tussen lokale en provinciale overheden. De capaciteit van de zaal kan indien nodig worden verhoogd tot 800 zitplaatsen.

De totale investering bedroeg ongeveer 12 miljoen euro.

Blajul is de nieuwe hoofdstad van het Roemeense volleybal! De Roemeense Supercup, voor mannen en vrouwen, in een hal die 12 miljoen euro heeft gekost

  • 16.00 Arcada Galati – SCMU Craiova (mannen)
  • 19.00 Volei Alba Blaj – CSM Lugoj (vrouwen)

De avond wordt afgesloten met een concert van Voltaj en vanaf 20 september kunnen volleybal- en muziekfans kaartjes kopen voor 15 lei, de hele dag geldig.

Met de opening van de nieuwe multifunctionele hal in Blaj wordt het een epicentrum van het Roemeense volleybal.

Traditioneel, het seizoen 2023/2024 beginnen met de wedstrijden van de Roemeense Supercup, wedstrijden waarin de winnaars van de A1-divisie en de Roemeense bekerwinnaars het tegen elkaar opnemen, zowel bij de vrouwen als bij de mannen.

Wat gebeurde er in 2022 in de Roemeense Supercup?

In september 2022 won CS Dinamo București voor de tweede keer de Roemeense Super Cup in volleybal voor mannen, na CSM Arcada Galati met 3-2 (25-23, 23-25, 27-25, 26-28, 17-15) te hebben verslagen, in een wedstrijd die werd georganiseerd in de Sporthal in Constanța.

CSM Lugoj heeft de eerste trofee in haar geschiedenis gewonnen, de Roemeense Supercup in volleybal voor vrouwen, na CSO Voluntari 2005 met 3-0 (25-21, 25-23, 25-22) te hebben verslagen in de finale in de Sporthal in Mioveni.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *