Craiova Super Rally Trofee! Wat een PROVOCACY had Claudiu Motoc

Craiova Super Rally Trofee! Wat een PROVOCACY had Claudiu Motoc

Craiova was afgelopen weekend gastheer voor de vijfde etappe van het National Super Rally Championship. Meer dan 20 coureurs uit verschillende takken van autosport streden op het stratencircuit in Banie.

De wedstrijdroute was uitgezet in de universitaire passage en voor coureur Claudiu Motoc was de wedstrijd van zaterdag een echte uitdaging.

De coureur had een crash tijdens de training, maar geen grote problemen. Hij vervolgde echter de race en behaalde een podiumplaats in de klasse waarin hij uitkwam.

Craiova Super Rally Trophy! Wat een uitdaging voor Claudiu Motoc

Claudiu Motoc pakte de tweede plaats in klasse 2A, het podium werd gecompleteerd door Robert Brabaș (eerste plaats) en Horia Platona (derde plaats).

Ook het United Media Racing Team, vertegenwoordigd door Claudiu Motoc (Peugeot 208R2) en Alex Schiopesc(Audi R8) in het National Super Rally Championship, scoorde waardevolle punten dankzij de overwinningen van de coureurs.

Claudiu neemt deel aan zowel het National Super Rally Championship als het National Coastal Speed Championship. De volgende ronde van het National Masters Coastal Speed Championship vindt plaats op 23-24 september in Rasnov. De coureur zal aan de start verschijnen met de auto waarin hij sinds zijn autosportdebuut rijdt, een Peugeot 208R2.

In het seizoen 2023 heeft het National Super Rally Championship powered by Superbet Mangalia, Alba Iulia, Deva en Timișoara bereikt, en na Craiova vindt de finale plaats in Boekarest op 6 en 7 oktober. Het is de enige motorsportcompetitie in Roemenië die uitsluitend plaatsvindt op stedelijke routes in het centrum van de steden, waardoor elke etappe duizenden toeschouwers trekt.

Nationaal Super Rally Kampioenschap wordt georganiseerd door de Association Club Sportiv AMC Racing – AMC Curse, onder auspiciën van de Roemeense Federatie voor Motorsport, met de steun van het Nationaal Agentschap voor Sport.

Craiova Super Rally was een project dat medegefinancierd werd door het stadhuis van Craiova en de gemeenteraad van Craiova. De volgende ronde van de Super Rally vindt plaats op 6 en 7 oktober in Boekarest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *