Sabrina Voinea PROVOCES Simone Biles op het WK Artistieke Gymnastiek: ‘Ik vecht zij aan zij met haar’

Sabrina Voinea PROVOCES Simone Biles op het WK Artistieke Gymnastiek: ‘Ik vecht zij aan zij met haar’

In haar eerste jaar van anciënniteit bereidt onze turnster zich voor op de Wereldkampioenschappen, die op 30 september beginnen.

De Wereldkampioenschappen Artistieke Gymnastiek, die vanaf 30 september plaatsvinden in Antwerpen, België, worden met spanning tegemoet gezien door een van de kernleden van het vrouwenteam, Sabrina Manecă-Voinea.

Sabrina, bronzen medaillewinnares op vloer tijdens de Europese kampioenschappen in het voorjaar, geeft toe dat haar belangrijkste doel is om zich met haar team te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Ze zegt dat ze niet nerveus zal zijn op de dag van de wedstrijd, maar twee dagen voor de start.

Sabrina Voinea daagt Simone Biles uit: “Ik ga kop aan kop met haar”

“We willen ons eerst kwalificeren met het team en daarna willen we medailles winnen als individuen. Normaal gesproken word ik tijdens de wedstrijddag niet nerveus, ik heb twee dagen ervoor, maar tijdens de wedstrijd niet zo veel” zei Sabrina Manecă-Voinea.

Op de Wereldkampioenschappen staat Sabrina Voinea voor het eerst tegenover meervoudig Olympisch en Wereldkampioene Simone Biles. De Roemeense is niet bang voor haar: “Ik ben niet nerveus, integendeel, ik wil zij aan zij met haar vechten en op welke leeftijd zij is en op welke leeftijd ik ben, bij de eersten horen, want ik heb nog tijd en ik kan het”.

Sabrina Voinea’s bijgelovige paarse nagels

Om haar kansen tegen de Amerikaanse te verbeteren, zal de turnster ook haar toevlucht nemen tot schoonheidstrucs: ze zal haar nagels doen, haar haar doen en make-up aanbrengen. Op de RomGym Trophy, de internationale wedstrijd die eerder deze maand in Boekarest werd gehouden, waar ze goud won op vloer en team en zilver in de individuele samenstelling, had Sabrina roze nagels, maar op de Wereldkampioenschappen zal ze paarse hebben. Want paars is haar favoriete gelukskleur: “Het kost me 10-15 minuten om mijn knot te doen. Paars is mijn lievelingskleur, maar ik heb ze al eerder gehad en ik zei dat ik ze ook roze zou doen. Ik moet opgemaakt zijn, mijn nagels gedaan. Het gaat ook om je aanwezigheid, je laat het publiek zien, je laat de scheidsrechters zien, je laat iedereen zien dat je goed verzorgd bent.”

Voor Sabrina, die de dochter is van de grote kampioene Camelia Voinea, betekent turnen alles en ze geeft toe dat ze elke keer dat ze op het toestel stapt ontzettend blij is: “Als je het gevoel hebt dat je een perfecte wedstrijd hebt gedaan, wil je huilen van blijdschap. Ik ben sowieso altijd blij, want er is niets om niet blij over te zijn. Je hebt zo hard gewerkt en je bent gekomen waar je nu bent.”

Sabrina Voinea maakt deel uit van het Roemeense team dat op de Wereldkampioenschappen in Antwerpen zal proberen zich bij de beste 9 teams ter wereld te plaatsen om tickets voor de Olympische Spelen te verdienen.

Als de VS, Canada of Groot-Brittannië, teams die al gekwalificeerd zijn voor Parijs 2024 omdat ze op het podium eindigden op de Wereldkampioenschappen in Liverpool vorig jaar, in de top 9 staan, dan is een top 12 finish op deze WK’s genoeg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *