Wie is de zwemmer die in competitie is voor Roemenië, maar ervan droomt om haaien te filmen in Hawaï?

Wie is de zwemmer die in competitie is voor Roemenië, maar ervan droomt om haaien te filmen in Hawaï?

Andrei Ungur vertegenwoordigde ons land op de Universiade en onmiddellijk na zijn afstuderen aan de Universiteit van Utah poseerde hij in een badjas in de Stille Oceaan.

Andrei Ungur is afgestudeerd aan de Universiteit van Utah en is een speciaal figuur onder de Roemeense zwemmers. Hij studeerde af in film en hoopt zijn atletische en artistieke vaardigheden te combineren om zijn droom te vervullen: haaien filmen in Hawaï en daarna werken voor National Geographic.

“Ik was net klaar met school in Amerika, ik studeerde Film, Film Media Arts. Ik belandde op een volledige beurs voor sport, voor zwemmen. Ik kreeg een volledige beurs in Divisie II, later na twee jaar werd ik beter in zwemmen en kreeg ik een beurs aangeboden in Divisie I. Aan de Universiteit van Utah. Verder zou ik graag documentaires willen maken, ik zou het liefst voor National Geographic willen werken, ze zouden me door de jungle sturen, door het Amazonegebied en filmen. Ik zal bang zijn voor de jungle, maar angst moet je overwinnen,” zei Andrei Ungur, een zwemmer en afgestudeerd aan de Universiteit van Utah.

Dromen van verhuizen naar het paradijs op Hawaï

“Op dit moment wil ik me concentreren op een zwemcarrière en daarna zou ik heel graag naar Hawaï verhuizen om dolfijnen en haaien te filmen. Een beetje ervaring opdoen met betere camera’s en ploegen en dan, als ze me willen, prima,” voegde hij eraan toe. Andrei Ungur, zwemmer, afgestudeerd aan de Universiteit van Utah.

Kort nadat hij was afgestudeerd aan de Universiteit van Utah, schokte Andrei zijn vrienden door foto’s online te zetten: “Ik wilde Hawaï al zien sinds ik in Amerika aankwam. Ik zei dat ik erheen moest en ik wilde er echt naartoe verhuizen, maar ik heb het nooit gedaan. En omdat ik net klaar was met school zei ik: kom op, nu ik klaar ben is het een perfect moment om naar Hawaï te gaan. Twee dagen ervoor had ik de prijsuitreiking en ik zei ik stop mijn badjas in mijn tas, neem hem mee en dan zie ik wel welke foto’s ik maak.”

Binnen twee maanden begon hij in het Engels te dromen

Andrei, die Roemenië vertegenwoordigde op de Universiade in de zomer op de 100 meter vrije slag en 100 meter rugslag, geeft toe dat hij zich sneller aan Amerika en het systeem daar heeft aangepast dan hij had gedacht.

Hoewel hij zichzelf Engels had geleerd uit films en series, droomde hij binnen twee maanden zelfs in de taal: “Na de eerste twee weken begon ik al in het Engels te denken en Engels leerde ik uit series en films en een beetje op school. Na een paar maanden begon ik al in het Engels te dromen en dat had ik echt niet verwacht, dat was een verrassing.”

Hij is goed bevriend met Robert Glință

Als hij iets van de Amerikaanse sport naar Roemenië zou brengen, zou het teamgeest zijn: “Ik zou de teamcultuur hierheen brengen. Toen ik Roemenië verliet, was deze sport individueel. Toen ik daar aankwam, kreeg ik te horen: dit is geen individuele sport. We zijn een team, als je ons nodig hebt, staan we achter je, als we jou nodig hebben, moet je achter ons staan”.

Andrei gaf zelf toe dat hij geen idolen had, maar hij had wel vrienden die hem inspireerden om beter te worden, Robert Glință: “Ik had geen idolen, maar ik had vrienden tegen wie ik opkeek en van wie ik een voorbeeld nam en probeerde te leren om beter te worden. Een van hen is Robi Glință, met wie ik vaak heb getraind in Baia Mare, we zijn zelfs samen op oudejaarsavond in Amerika geweest”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *