Europa League Finale 2026 of 2027! Minister-president Marcel Ciolacu heeft zijn toestemming gegeven: “We moeten onze aanvraag voor 15 november indienen”.

Europa League Finale 2026 of 2027! Minister-president Marcel Ciolacu heeft zijn toestemming gegeven: “We moeten onze aanvraag voor 15 november indienen”.

De Roemeense regering en het stadhuis steunen het bod van Boekarest om de Europa League-finale van 2026 of 2027 in de Nationale Arena te organiseren.

De Nationale Arena was in 2012 al gastheer van een Europa League-finale.toen Atletico Madrid Athletic Bilbao met 3-0 versloeg.

Voor de komende twee jaar zijn de gaststeden van de eindronde van de Europa League al bekend. Dat zijn Dublin (Ierland) in 2024 en Bilbao (Spanje) in 2025.

EUROPA LEAGUE finale 2026 of 2027! Premier Marcel Ciolacu heeft zijn akkoord gegeven: “We moeten onze aanvraag voor 15 november indienen”.

In november dient de FRF haar aanvraag in bij de UEFA voor de organisatie van de finale in Roemenië.

“Deze week had ik een ontmoeting met de Roemeense premier waarin we een aantal belangrijke zaken hebben besproken. Allereerst bespraken we ons initiatief om de Europa League-finale in 2026 of 2027 te organiseren.

De Roemeense regering en het stadhuis staan volledig achter het bod om de Europa League-finale te organiseren. En de toezegging die we hebben gedaan, de regering, het stadhuis en wijzelf, is om het biedingsdossier met alle door de UEFA vereiste garanties voor 15 november in te dienen,” zei Burleanu.

Wat Răzvan Burleanu zegt

“EURO 2020 heeft ons de belangrijkste overheidsinvestering in infrastructuur gebracht, een solide erfenis die de ontwikkeling van het Roemeense voetbal beïnvloedt.

Tegelijkertijd heeft de FRF laten zien dat het zijn organisatorische capaciteit heeft ontwikkeld door een concurrerende partner voor de UEFA te worden in het Europese voetbalcircuit, en nu willen we naar een nieuwe fase die de ontwikkeling van het Roemeense voetbal verder zal markeren.

Door middel van deze aanvraag wil FRF het organiseren van de Europa League-finale gebruiken als een triggerelement, dat bijdraagt aan de constructie van een referentie-organisatiemodel voor voetbalclubs in Roemenië, in de context van Centraal- en Oost-Europa, rond het perspectief Voetbal – Gemeenschap – Bedrijfsleven – Duurzaamheid.

We willen dat dit grote sportevenement, waarvoor ons land als gastheer optreedt, een kans is om een synergie op te bouwen tussen de Roemeense regering, het stadhuis van Boekarest en het hele voetbalecosysteem in ons land rond strategische sportieve doelstellingen”, zei Răzvan Burleanu, voorzitter van de Roemeense voetbalbond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *