FRF, na schorsing door UEFA na incidenten Roemenië – Kosovo: “De beslissing is hard maar rechtvaardig”.

FRF, na schorsing door UEFA na incidenten Roemenië – Kosovo: “De beslissing is hard maar rechtvaardig”.

Răzvan Burleanu, voorzitter van de Roemeense voetbalbond, heeft gereageerd op de sanctie van de UEFA voor de wedstrijd van het nationale team met gesloten deuren. De beslissing komt na de incidenten tussen Roemenië en Kosovo.

De aanklachten tegen de FRF na Roemenië-Kosovo waren onder andere: het tonen en scanderen van politieke boodschappen, racistisch gedrag door supporters, het aansteken van fakkels, het gooien van voorwerpen op het veld of het blokkeren van openbare toegangszones.

Roemenië – Andorra wordt gespeeld op 15 oktober om 21:45 uur, zonder toeschouwers. Kinderen onder de 14 mogen de wedstrijd gratis bijwonen.

FRF reageert na schorsing door UEFA na incidenten Roemenië-Kosovo

“De beslissing is hard, maar ook eerlijk. Als ik zeg hard, bedoel ik dat onze spelers zeker de steun van de supporters zullen missen en het is jammer dat ze hier niet van kunnen profiteren, vooral op eigen bodem. En als ik zeg dat de beslissing eerlijk is, bedoel ik dat we recidivisten waren en dat er veel meer aanklachten tegen ons waren. En de UEFA-commissies maken geen onderscheid tussen 400 en meer dan 30.000 supporters die het nationale team op een buitengewone manier steunden. Vier jaar na nog een wedstrijd zonder toeschouwers, de wedstrijd tegen Noorwegen, bevinden we ons nu in de positie dat we de steun van kinderen moeten inroepen om ons allemaal een lesje te leren in het steunen van het nationale team. Zoals ze vier jaar geleden deden, weet ik zeker dat ze hetzelfde zullen doen in de wedstrijd tegen Andorra,” zei Burleanu.

Ook wij zijn in Kosovo totaal ongepast behandeld voor wat we op het voetbalveld willen uitdragen. En we kunnen er ook op wijzen dat de Kosovaarse spelers tijdens de wedstrijd het veld op kwamen om de supporters te provoceren. Alsof ze probeerden de wedstrijd niet op het veld te laten eindigen. En Kosovo heeft al sancties gehad na de directe wedstrijd in Pristina of zal sancties krijgen na de wedstrijd in Boekarest – Răzvan Burleanu

Hoe kunnen we ons kwalificeren voor EURO 2024? “Het zou een gelukkig scenario zijn als we ons kwalificeerden voor de wedstrijd met Israël. Ik bedoel aan het einde van de wedstrijd tegen Andorra zouden we opnieuw een kwalificatie voor een eindtoernooi kunnen vieren, vooral omdat de laatste deelname in 2016 was. Maar we moeten ons best doen voor de 6 punten uit de wedstrijden tegen Wit-Rusland en Andorra. Laten we daarna wachten op Zwitserland en Kosovo om Israël uit te dagen,” voegde de FRF-voorzitter toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *