Het indrukwekkende verhaal van Lăcrămioara Perijoc, de enige Roemeense bokser die gekwalificeerd is voor de Olympische Spelen van 2024! Wat ze deed met het eerste geld dat ze verdiende met boksen

Het indrukwekkende verhaal van Lăcrămioara Perijoc, de enige Roemeense bokser die gekwalificeerd is voor de Olympische Spelen van 2024! Wat ze deed met het eerste geld dat ze verdiende met boksen

Lăcrămioara Perijoc is de enige Roemeense bokser die zich heeft gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van 2024.

Ze is wereld vice-kampioen in 2022 en kreeg haar “ticket” voor de Olympische Spelen in Parijs na deelname aan de Europese Spelen Krakau Malopolska, in de categorie 54 kg, waar ze de zilveren medaille won.

Haar levensverhaal is indrukwekkend. Ze komt uit een grote familie en met haar eerste boksgeld hielp ze haar familie een waterput te bezitten.

Het indrukwekkende verhaal van Lăcrămioara Perijoc, de enige Roemeense bokser die zich kwalificeerde voor de Olympische Spelen van 2024! Wat ze deed met haar eerste bokswinsten

“Met het eerste geld hielp ik mijn moeder om te gaan werken, en vorig jaar toen ik een mooi bedrag won, maakte ik een fontein voor hen. Toen we klein waren, droegen we water van ver en voelden we het. We zijn met acht broers en zussen, ik ben de derde en eerste van de meisjes. We zijn met vijf meisjes en drie jongens,” vertelde Lăcrămioara Perijoc aan de Business Philosophy Podcast. Ze is een grote fan van tatoeages en samen met Claudia Nechita, een andere grote kampioen van Roemenië, maakte ze een speciale “tekening”.

“Ik heb nooit klappen gekregen van mijn ouders, ze knepen mijn broers altijd. Sinds ik aan prestatiesport doe, ben ik nooit beledigd door mijn coach”, vertelde Lăcrămioara aan de bron, zij en Claudia Nechita worden gecoacht door Adrian en Mihaela Lăcătuș. “Mijn rolmodel is Mihaela Cijevschi Lăcătuș, de enige Roemeense vrouw die wereldkampioen boksen is geworden. Ik wil de gouden medaille pakken op de Olympische Spelen in Parijs. Minstens drie boksers zullen er komen,” voegde Perijoc toe aan de Business Philosophy Podcast.

Lăcrămioara Perijoc heeft cursussen gevolgd in persoonlijke ontwikkeling en motiverend spreken, en haar droom is om een psycholoog voor atleten te worden, vooral omdat ze geen gewichtheffen heeft overwonnen. “Ik had een ongeluk toen ik drie jaar oud was. Ik viel van het fornuis op een mes, waardoor mijn milt verwijderd moest worden. Mijn ouders dachten niet dat ik na de operatie nog aan wedstrijdsport zou doen,” zei ze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *