Saoedische transferwindow gesloten: clubs gaven meer dan 1 miljard dollar uit

Saoedische transferwindow gesloten: clubs gaven meer dan 1 miljard dollar uit

De transferwindow van Saoedi-Arabië is gesloten na een spectaculaire zomer waarin veel wereldvoetbalsterren de oliedollars pakten. Cristiano Ronaldo ging aan kop in de winter en hij werd deze zomer gevolgd door supersterren als Neymar en Karim Benzema.

Veel wereldvoetbalsterren zijn deze zomer belaagd met verleidelijke aanbiedingen. En de verleiding van de oliedollars is groot geweest, want de Arabieren hebben echt niet op het geld gekeken. Kylian Mbappe was de uitzondering en sloeg het aanbod af, Liverpool gaf niet toe aan de aandrang van Mohamed Salah om hem te verlaten voor Al-Ittihad, maar er zijn genoeg topspelers die de topcompetitie in Saoedi-Arabië hebben gehaald.

(embed)https://www.youtube.com/watch?v=2lE6BmBEDN0(/embed)

Clubs in dit land hebben iets meer dan 1 miljard dollar betaald om spelers te transfereren. Alleen de Premier League, de competitie die we allemaal kennen om zijn exorbitante uitgaven, is erin geslaagd om dit bedrag te overschrijden. Maar het zijn niet alleen de transfersommen die indruk hebben gemaakt. De Arabieren vielen eerder op door de salarissen die ze boden. Tientallen miljoenen dollars of zelfs bedragen van meer dan 100 miljoen dollar per jaar zijn de bedragen waarmee spelers zijn gelokt.

De verleiding was, zoals gezegd, te groot, en sinds deze zomer zijn supersterren als Neymar en Karim Benzema aangekomen in Saoedi-Arabië, en de lijst wordt gecompleteerd door N’Golo Kante, Sadio Mane, Riyad Mahrez, Roberto Firmino, Jordan Henderson, Fabinho en Aymeric Laporte.

De Arabieren hebben ook geïnvesteerd in het binnenhalen van coaches

De Arabieren hebben niet alleen geïnvesteerd in het binnenhalen van topspelers. Deze spelers kunnen niet zomaar door iedereen gecoacht worden, dus zijn er ook veranderingen geweest op de technische banken. Jorge Jesus heeft het overgenomen bij Al-Hilal, Luis Castro is de nieuwe coach van Al-Nassr en Steven Gerrard zit op de bank bij Al-Ettifaq.

Top best betaalde spelers in Saoedi-Arabië

Cristiano Ronaldo is nog steeds de best betaalde speler in Saoedi-Arabië. De voetballer van Al-Nassr verdient zo’n 200 miljoen dollar per jaar, plus verschillende prestatiebonussen. Ronaldo’s komst heeft ook de komst van andere topspelers gestimuleerd, dus het is begrijpelijk waarom hij de best betaalde speler is, gezien zijn indrukwekkende CV.

Op de tweede plaats in deze top staat Karim Benzema (Al-Ittihad). De internationale pers meldt dat de Fransman 1 miljoen dollar minder verdient dan Ronaldo. Er wordt gespeculeerd dat het ook een voorwaarde van Ronaldo was om de best betaalde speler in Saoedi-Arabië te blijven.

(embed)https://www.youtube.com/watch?v=euFW4ew3PSA(/embed)

De derde plaats gaat naar de Braziliaan Neymar, met een geschat salaris van 160 miljoen dollar per jaar. Neymar is al jaren recordhouder van de duurste transfer in de voetbalgeschiedenis en verliet PSG voor Al-Hilal in een van de meest spectaculaire verhuizingen deze zomer.

De Arabieren wilden ook graag N’Golo Kante binnenhalen, de voormalige middenvelder van Chelsea. Hij verdient iets meer dan 100 miljoen dollar per jaar bij Al-Ittihad en heeft een contract voor drie seizoenen.

Hoe het de teams verging na de transfers

Al-Hilal, het team van Neymar, heeft de verwachtingen bevestigd en staat bovenaan met 13 punten uit de eerste 5 speelrondes, gelijk met verrassingspakket Al-Tawoon. Net als aan het begin van het seizoen wordt Al-Hilal door de bookmakers gezien als het team met de meeste kans op de titel, gevolgd door Al-Ittihad, het team waar Benzema speelt, terwijl Al-Nassr – het team van Cristiano Ronaldo – wordt gezien als het derde team met de meeste kans op de titel.

Al-Ittihadd heeft één misstap gemaakt in de eerste vijf rondes, een nederlaag in de laatste ronde in hun thuisderby tegen Al-Hilal. Al-Nassr, aan de andere kant, kan worden beschouwd als een teleurstelling na al twee wedstrijden in vijf verloren te hebben in de eerste twee rondes tegen Al-Ittifaq en Al-Tawoon. Cristiano Ronaldo presteert echter nog steeds goed en is de topscorer van het team met 6 doelpunten in 4 wedstrijden, terwijl Sadio Mane ook 5 doelpunten heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *