De strijd om de Coastal Speed-titel wordt heviger! Cășuneanu, dicht bij de grote verrassing in de finale

De strijd om de Coastal Speed-titel wordt heviger! Cășuneanu, dicht bij de grote verrassing in de finale

In zijn eerste seizoen met de Wolf F1 Mistral eenzitter is Costel Cășuneanu in de strijd om de algemene kustsnelheidstitel.

De voormalige superrallykampioen eindigde 2e in de etappe van Râșnov en een overwinning in de laatste ronde op Poiana Brașov zou hem een titel kunnen opleveren die hij aan het begin van het seizoen niet als doel had.

Bijna 100 renners begonnen aan de etappe van Râșnov. Het opgeven van leider Jerome France na een spin zorgde voor een nieuwe strijd aan de top. De overwinning ging naar Octavian Ciovică, de titelhouder van vorig jaar, maar de grote verrassing was Costel Cășuneanu.

Met zijn 2e plaats in Rasnov steeg Calșuneanu naar de 3e plaats in het algemene klassement met 56 punten, slechts 6 punten achter Ciovică en France, die momenteel de eerste plaats delen.

De strijd om de kusttitel wordt heviger! Cășuneanu, dicht bij de grote verrassing in de finale

Met een ander resultaat in de eerste etappe van het seizoen, toen een wending een paar honderd meter voor het einde de overwinning wegkaapte, zou de coureur uit Bacau nu de grote favoriet zijn geweest. Op dit moment is hij dus verplicht om te winnen op 14 en 15 oktober, in de Trofeul Audi Brasov, om de titel in zijn palmares te krijgen.

“Ik ben blij met het resultaat in Rasnov. Het feit dat ik een kans heb op de titel maakt me gelukkig, ik zal ervoor vechten, maar ik ben blij met wat ik dit seizoen heb bereikt.

Ik had nog nooit in een eenzitter gereden en na de eerste paar races betekent het veel voor mij en mijn vertrouwen voor 2024 dat ik nu bovenaan sta. Ik zag dit seizoen als een inwerkseizoen. Bedankt aan iedereen die me steunt,” zei Cășuneanu nadat hij van het podium kwam.

Hij is al tweede geworden in categorie I.vorig jaar op Poiana Brasov, toen hij met de Skoda Fabia R5 reed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *