Het Europees Kampioenschap Volleybal voor mannen heeft van hem een VEDETTE gemaakt! Wat is het doel van de “tricolors” en wat is het galavriendelijke voor de Dinamovianen?

Het Europees Kampioenschap Volleybal voor mannen heeft van hem een VEDETTE gemaakt! Wat is het doel van de “tricolors” en wat is het galavriendelijke voor de Dinamovianen?

Dinamovist Bela Bartha, een van de helden van het Roemeense nationale volleybalteam in de herfst, is nu een beroemdheid.

Dit jaar wordt het volleybalkampioenschap voor mannen competitiever dan ooit. Met twee spelers die geschiedenis schreven met het Roemeense nationale team op het EK en een topcoach is Dinamo een van de grootste kanshebbers voor de titel.

Voor Bela Bartha was het EK het moment van volledige bevestiging. Hij geeft toe dat hij in Roemenië op straat werd aangehouden voor handtekeningen en foto’s.

Het Europees Kampioenschap maakte een ster van hem: “Ik gaf veel handtekeningen”.

“Ik heb handtekeningen uitgedeeld toen ik terugkwam in het land, ik heb shirts van het nationale team uitgedeeld en ik heb veel foto’s laten maken. De overwinning op Frankrijk en de 7e plaats die ik aan het eind behaalde, dat zijn zo’n beetje de beste en meest dierbare herinneringen aan de Europeanen. We hadden niet eens tijd om de hele nacht door te gaan na de overwinning. We hebben helemaal niet gefeest, we hadden geen tijd,” zei Bela Bartha, volleybalspeler van Dinamo en nationaal team van Roemenië.

Voor Rareș Bălean, de andere speler van Dinamo die deel uitmaakte van het nationale team op het EK, waren er veel leuke herinneringen aan deze wedstrijd: “Ik kan zeggen dat elke overwinning een mooie herinnering voor me is, vooral de overwinning tegen Frankrijk, maar ook die tegen Kroatië, waardoor we bij de beste 8 teams van Europa zaten. Dat was een hele grote vreugde voor ons, dat we dit resultaat na een hele lange tijd hebben bereikt.”

Nu is de droom van alle nationale teamleden om zich te kwalificeren voor het WK in 2025. “We hebben zeker een zeer grote kans en vanaf het eerste moment dat de heer Stancu ons vertelde dat we een kans hebben om ons te kwalificeren voor het WK in 2025 denken we erover na. Het zal duidelijk een hele mooie en nuttige ervaring voor ons zijn,” voegde Rareș Bălean toe.

Dinamo presenteert zijn ploeg in een vriendschappelijke wedstrijd tegen aartsrivaal Steaua

Met Stelian Moculescu aan het roer, een zeer ervaren en bekende coach en voormalig Champions League-winnaar met de Duitse ploeg Friedrichshafen, behoort Dinamo tot de favorieten om de titel in het nieuwe seizoen te veroveren. Naar een gepatenteerd model in Duitsland presenteren de ‘honden’ hun ploeg in een vriendschappelijke wedstrijd tegen aartsrivaal Steaua. Deze vindt plaats op zaterdag 30 september in de Dinamo-hal.

“Ik denk dat we een aangename verrassing zullen hebben voor de toeschouwers en langzaam, langzaam moeten we de promotie van volleybal naar een hoger niveau brengen,” kondigde Stelian Moculescu, coach van Dinamo, aan.

We nodigen zoveel mogelijk mensen uit om onze partij te komen bekijken en om ons in actie te zien tegen Stele, ook al is het een vriendschappelijke wedstrijd, het kan nog steeds een derby genoemd worden. Het is iets nieuws, iets waarvan ik denk dat het zal aanslaan en iets dat iedereen volgens mij leuk zal vinden, vooral omdat er verrassingen zullen zijn voor de toeschouwers – Bela Bartha

“We willen dat zoveel mogelijk toeschouwers naar de hal komen, want er zullen verrassingen voor hen zijn. We willen zeker zoveel mogelijk fans meenemen naar elke thuiswedstrijd tijdens het kampioenschap”, kondigde Rareș Bălean aan.

De wedstrijd tegen Steaua wordt een speciale voor Dinamo assistent-coach Bogdan Tănase. Hij coacht de rood-blauwe ploeg al twee jaar: “Ik ben altijd blij om Steaua te ontmoeten. Het is een serieuze club, die ik bewonder. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om daar te coachen, nu blijft de rivaliteit alleen op het veld. En ik probeer mijn best te doen waar ik nu ben, net zoals ik deed toen ik in hun achtertuin was. We proberen een zo goed mogelijke show neer te zetten. De mensen laten voelen dat Dinamo vecht voor de bovenste plaatsen. Ik denk altijd dat, ongeacht de aard van de wedstrijd, vriendschappelijk of officieel, een Steaua – Dinamo derby altijd bijzonder zal zijn.”

A1 Divisie titelstrijd zal close zijn

Wat betreft het titelgevecht is iedereen het erover eens dat het een 5-6 teamgevecht wordt, wat het kampioenschap erg spectaculair zal maken.

“Er zijn veel sterke teams. Alle teams hebben zich versterkt. Galati, Craiova, Steaua, Rapid. Er zijn veel teams die vechten voor de titel en veel teams die voor verrassingen kunnen zorgen,” kondigde Bela Bartha ook aan.

“Er zijn zeker veel sterke titelkandidaten, die zich hebben versterkt en hun waardevolle en gerenommeerde spelers hebben meegenomen. Ik kan zeggen dat we al met 6 teams zijn die deze titel willen”, voegde Rareș Bălean toe.

“Er waren tijden in Duitsland dat er 5-6 sterke teams waren, toen we in Dachau waren of in het begin in Friederichschafen, daarna was het voorbij, de strijd ging alleen nog tussen twee teams, maar hier zijn de teams al vele jaren sterk en ik ben blij om in een kampioenschap te spelen waar je weet dat je voor elk punt moet vechten”, zei Stelian Moculescu, coach van Dinamo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *