Wie gaat er Vechten om de titel in het Nationaal Driftkampioenschap? De finale vindt dit weekend plaats op de Transilvania Motor Ring

Wie gaat er Vechten om de titel in het Nationaal Driftkampioenschap? De finale vindt dit weekend plaats op de Transilvania Motor Ring

In totaal 62 coureurs uit Roemenië, Bulgarije, Hongarije, Oekraïne en Noorwegen zijn ingeschreven voor de ronde die de kampioenen in beide divisies van het Nationaal Driftkampioenschap zal bepalen.

Twee Roemeense en twee Bulgaarse coureurs zijn direct betrokken bij de strijd om de Pro-klasse titel in het Nationaal Drift Kampioenschap, met de seizoensfinale van 2023 die eind deze week zal plaatsvinden op het Transilvania Motor Ring circuit in de provincie Mures, meldt RoDrift.

De grootste favoriet voor het algemeen kampioenschap is de Bulgaar Nikola Popov (343p), maar ook Gabi Imre jr (304p), Yordan Mladenov (296p) en Natalia Iocsak (274p) zijn in de running. De winnaar krijgt 100 punten.

Wie gaat er Vechten om de titel in het Nationaal Driftkampioenschap? De finale vindt dit weekend plaats

De ronde begint op vrijdag, wanneer alleen oefensessies op het programma staan, en de dag wordt afgesloten met de rijderspresentatie in Shopping City in Târgu Mureș. Zaterdag begint ook met trainingen en vanaf 15:00 uur beginnen de kwalificatiesessies voor zowel Pro als Semi Pro.

De gevechten staan gepland voor zondag, vanaf 14:15 uur, en worden live uitgezonden op RoDrift.ro pay per view.

Maar liefst vijf voormalige nationale kampioenen uit de Pro-divisie zullen aanwezig zijn op het podium, want Răzvan Frățianu, Istvan Szabo, Claudiu Adam, Radu Moise en Sorin Ene zullen aanwezig zijn op het circuit van Mures voor een battle of ego’s.

De strijd om de Semi Pro-titel is ook open, maar Incze Tamaș, de vice-kampioen van vorig jaar, is de grote favoriet om dit seizoen weer te winnen. Met 336 punten heeft de coureur uit Miercurea Ciuc een top 8-finish nodig om niet ingehaald te worden door de Bulgaar Kristiyan Karageorgiev (271p) of George Grecu (261p).

Fans kunnen zelfs kiezen voor de Drift Experience, waarbij ze rechts van hun favoriete coureur kunnen zitten voor een rondje over het circuit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *