FRF TROTSEERT UEFA. Roemenië besloot het veld niet op te gaan, ongeacht de gevolgen!

FRF TROTSEERT UEFA. Roemenië besloot het veld niet op te gaan, ongeacht de gevolgen!

Het uitvoerend comité van de Roemeense voetbalbond heeft op vrijdag 29 september besloten dat Roemenië geen enkele wedstrijd, officieel of vriendschappelijk, zal spelen tegen de Russische nationale teams.

De maatregel geldt ongeacht het leeftijdsniveau waarop de wedstrijd gespeeld zou moeten worden, junioren of senioren.

FRF kiest ervoor “sympathiek te staan tegenover de geest van sancties”.

De officiële website van FRF legt de beslissing uit.

Tijdens de vergadering van het Uitvoerend Comité van vandaag, 29 september 2023, is ook gesproken over de beslissing van de UEFA om de Russische U17 vrouwen- en mannenploegen te degraderen naar UEFA-competities. Met betrekking tot de beslissing van het Uitvoerend Comité van de UEFA van 26 september 2023 over de deelname van de nationale U17-teams van de Russische Federatie, geeft het bestuur van de FRF de volgende verduidelijkingen:

De Roemeense voetbalbond begrijpt de argumenten van het Uitvoerend Comité van de UEFA en is het ermee eens dat kinderen in geen geval mogen lijden onder de roekeloze acties van de autoriteiten van een staat. Tegelijkertijd is de FRF van mening dat voetbal en sport in het algemeen niet los gezien kunnen worden van de juridische, institutionele en economische waarden die van Europa een ruimte van vrede, vrijheid en economische welvaart hebben gemaakt.

Daarom is de FRF van mening dat het solidair moet zijn met de geest van de sancties die door de Europese en nationale instellingen zijn afgekondigd en zal het geen officiële of vriendschappelijke wedstrijden spelen tegen teams van de Russische Federatie.“, aldus het persbericht van de FRF.

De Roemeense voetbalbond zei te wachten op de afronding van de procedures voor de implementatie van dit besluit van het Uitvoerend Comité van de UEFA, in het vertrouwen dat de competitieregels de positie van elke nationale federatie zullen respecteren.

UEFA haalt politiek uit voetbal

De UEFA besloot eerder deze week om de Russische Onder-17 teams terug te laten keren naar competities zonder nationale symbolen, terwijl het verbod op seniorenteams gehandhaafd blijft totdat de oorlog in Oekraïne voorbij is.

Engeland, Polen, Letland, Litouwen, Zweden, Noorwegen en Finland hebben al aangekondigd dat ze niet tegen Russische teams zullen spelen. Van haar kant heeft de Oekraïense voetbalbond aangekondigd dat ze wedstrijden met Russische teams zal boycotten.

De Europese kampioenschappen voor mannen en vrouwen onder 17 jaar worden volgend jaar respectievelijk in Cyprus en Zweden gespeeld, met voorrondes die volgende maand beginnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *