Simone Tempestini NODIGT Top 5 finish om 8e Cluj Rally kampioen te worden

Simone Tempestini NODIGT Top 5 finish om 8e Cluj Rally kampioen te worden

Bijna 80 teams gaan zaterdag van start in de Raliul Cluj, de voorlaatste etappe van het seizoen 2023, die ook de naam van de kampioen zou kunnen bepalen, met Simone Tempestini als favoriet om de titel voor de achtste keer in zijn carrière te winnen op slechts 29-jarige leeftijd.

De coureur uit Cluj, die rijdt met een Porsche 997 RGT model, heeft Sergiu Itu aan zijn rechterzijde, met wie hij de laatste vijf titels heeft gewonnen, was ook de snelste in de laatste trainingen voor de start van de etappe.

Atleten uit 6 landen zijn ingeschreven voor de Cluj Rally, een verrassing is de aanwezigheid van WRC2 wereldkampioen Mads Ostberg, maar dan als coach voor Bogdan Cuzma.

Simone Tempestini heeft een top 5 finish nodig om 8e kampioen te worden in Rally Cluj

Met vijf overwinningen in Cluj, Simone Tempestini heeft slechts één top vijf finish nodig om voor de achtste keer algemeen kampioen te worden.en zal daarmee Titi Aur evenaren in het aantal trofeeën. De in Italië geboren coureur won zijn eerste nationale titel toen hij 21 was, terwijl Aur voor het eerst kampioen werd toen hij 33 was.

De strijd in Cluj belooft de meest intense van het seizoen te worden, met maar liefst 12 Rally2-configuratiemodellen op de grid. Bogdan Marișca, winnaar in 2021 en recordhouder in Cluj, keert terug na zijn pensioen van vorig jaar en mikt op nog een podiumplaats.

Ook aanwezig aan de start is het team van de broers Norbert Maior en Francesca Maior. Ze zijn al kampioen in de 2-Wheel Drive en bereiden zich voor op de Europese Rallyfinale, die volgende week in Hongarije plaatsvindt. De twee atleten van de Napoca Rally Academy leiden momenteel de juniorklasse in de continentale competitie. In Cluj doet ook de Italiaan Roberto Dapra mee, een van Maiors rivalen voor de Europese juniorentitel.

De feestelijke start vindt plaats op vrijdagavond in de Cluj Arena en de rally begint op zaterdagochtend met de eerste van 11 klassementsproeven. De rally wordt uitsluitend op asfalt verreden en is 125 kilometer lang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *