Universitatea Craiova heeft FC Botosani verpletterd! De grootste overwinning van de Olteni dit seizoen in de Superleague

Universitatea Craiova heeft FC Botosani verpletterd! De grootste overwinning van de Olteni dit seizoen in de Superleague

Universitatea Craiova heeft met 5-1 de hoogste score van dit Superleague-seizoen behaald. Het versloeg FC Botosani in de 11e ronde.

Na de overwinning heeft Universitatea Craiova 21 punten en stijgt het naar de tweede plaats in het klassement.

Marian Danciu (10), Alexandru Crețu (36), Jovan Markovic (70), Ante Roguljic (89), Alexandru Mitriță (90) en Eduard Florescu (39) scoorden.

Universitatea Craiova verplettert FC Botosani! De grootste overwinning voor de Olteni van dit Superleague-seizoen

Universitatea Craiova is ongeslagen in drie wedstrijden, met twee overwinningen en een gelijkspel. Botoșani kwam van drie gelijke spelen, maar is dit Superleague-seizoen nog ongeslagen.

De gespeelde teams:

UNIVERSITATEA CRAIOVA: L. Popescu – Căpățână (Ndong 46), Screciu, Raul Silva, Bancu – A. Crețu, Mateiu (Kurtic 58), Houri (Roguljic 69) – M. Danciu (Baiaram 64), A. Ivan (Markovic 46)

FC BOTOȘANI: Ducan – R. Benzar (Adams Friday 46), Șeroni, Mutombo, R. Creț (G. Dragomir 78) – Casap (Mouaddib 46), V. Dican, Ed. Florescu – N’Goma (Zabou 67), Ilicic (Charles Petro 77), Pinson

Gele kaarten: Căpățână 29, M. Danciu 48 / Casap 18, V. Dican 22, N’Goma 31

Scheidsrechters: Rareș George Vidican – Ciprian Florin Danșa, Mircea Orbuleț – Iuliana Elena Demetrescu

VAR Scheidsrechters: Sorin Costreie – Cătălin Busi

Waarnemer: Cristina Babadac

“Het is een langverwachte overwinning, we hadden hem hard nodig”

“Het is een langverwachte overwinning, we hadden het nodig als lucht. We zijn blij dat we vijf doelpunten hebben gemaakt en dat de jongens hun moraal terug hebben. Het is niet makkelijk om voor de supporters te spelen, de wereld was nogal vijandig. We begrijpen ze, ik ben blij dat de jongens zich hebben herpakt. We waren gewend dat het publiek ons van achteren duwde. Ik ben blij voor Marian Danciu, we zaten op dit doelpunt te wachten. Ik zei tegen hem dat ik voelde dat hij ging scoren. Hij moest zijn recente prestaties bekronen met een doelpunt. De wissel van Căpățînă was niet per se vanwege slecht positiespel, maar hij had een gele kaart, hij was een speler die problemen kon veroorzaken en het was een preventieve maatregel. Căpățînă is een intelligente speler die zich aanpast aan wat we van hem vragen.

Zoals elke speler, als hij moeilijke tijden doormaakt, is het moeilijk om te herstellen als de supporters ook vijandig zijn. Het was een tactische verandering. Andrei moet in de wedstrijd komen met die druk, die snelheid. Ik wil dat hij dit moment te boven komt, scoort en de speler wordt die we kennen. Mitriță is een van de belangrijke spelers in het kampioenschap, als hij goed presteert is dat een pluspunt voor het team, maar we proberen geen afhankelijkheid te creëren. Ik denk dat we continuïteit nodig hebben, een goede reeks, om houding te tonen, om resultaten te boeken en dan zullen de supporters ons komen steunen”, zei Dragoș Bon, coach van Universitatea Craiova.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *