Prestatie voor Roemeense gymnastiek: Andrei Muntean gekwalificeerd voor de Olympische Spelen!

Prestatie voor Roemeense gymnastiek: Andrei Muntean gekwalificeerd voor de Olympische Spelen!

Uitzonderlijke prestatie van Roemeense gymnastiek! De veteraan van het mannenteam, Andrei Muntean, heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs.

Onze atleet behaalde de tickets voor Parijs op basis van de criteria van de Internationale Gymnastiek Federatie waarbij de top 8 atleten in het individuele klassement die zich niet kwalificeren met het team volgend jaar zullen deelnemen aan de Olympische Spelen. Andrei werd 30e in de individuele competitie met 80,665 punten en zal na Rio 2016 voor de tweede keer deelnemen aan de Olympische Spelen.

Andrei kan zeggen dat dit jaar het getal 30 hem het meeste geluk in zijn leven heeft gebracht. Op 30-jarige leeftijd, hij werd 30 op 30 januari, deed Andrei Muntean mee op 30 september en eindigde op de 30e plaats bij de Wereldkampioenschappen, waardoor hij naar de Olympische Spelen ging! Een meer dan verdiende kwalificatie voor een atleet die een toonbeeld is van training en liefde voor turnen.

Prestatie voor Roemeense gymnastiek: Andrei Muntean gekwalificeerd voor de Olympische Spelen

Jeugd Olympisch kampioen aan de ringen en vice-kampioen aan de rekstok in Singapore in 2010, hij schreef geschiedenis op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro toen hij zesde werd aan de rekstok, heel dicht bij het Olympisch podium. Nu heeft hij de kans om opnieuw deel te nemen aan de belangrijkste wedstrijd in de wereldsport, naast de beste gymnasten ter wereld. Een groot succes voor de Roemeense turnbond, maar ook voor de Roemeense sport, die nu 55 atleten heeft die zich hebben gekwalificeerd voor de Olympische Spelen.

En de lijst van gymnasten en turnsters kan nog groeien, want op maandag 2 oktober gaat het Roemeense team de kwalificaties in. Ons team, bestaande uit Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda en Ella Oprea Crețu, begint om 11.00 uur Roemeense tijd aan de vloerwedstrijd. Naast de Fransen zijn er in Onderverdeling 4 de teams van Spanje en België, evenals turnsters die Bulgarije, Kazachstan en Luxemburg vertegenwoordigen.

In de vrouwencompetitie zijn er 24 teams en 49 gymnasten (in 14 individuele groepen) in 10 subdivisies. Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen moet Roemenië bij de beste 9 teams horen, afgezien van de VS, Groot-Brittannië en Canada, die zich al hebben gekwalificeerd voor Parijs na de Wereldkampioenschappen van vorig jaar.

Het mannenteam miste de bijdrage van Gabriel Burtănete, die onwel is na een blessure, en miste zo kwalificatie voor de Olympische Spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *