Danut Lupu barst in tranen uit nadat hij hoort dat hij naar de gevangenis moet: “Ik maak me geen zorgen om mezelf, maar om mijn familie”.

Danut Lupu barst in tranen uit nadat hij hoort dat hij naar de gevangenis moet: “Ik maak me geen zorgen om mezelf, maar om mijn familie”.

Voormalig voetballer Dănuț Lupu is veroordeeld tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf en zal zich naar verwachting overgeven aan de gevangenis van Rahova om zijn straf uit te zitten.

Tijdens een televisie-interventie waarin hij sprak over de beslissing van de rechters van het Hof van Beroep in Boekarest, begon Lupu te huilen.

De voormalige international is met zijn gezin het land uit en heeft aangekondigd dat hij in het weekend terugkeert naar Roemenië.

Dănuț Lupu heeft onthuld dat hij de helft van zijn straf zal uitzitten: hij zal ongeveer 3,5 maand achter de tralies zitten.

“Iedereen zit een derde uit. Ik zit ergens tussen de 3,5 en 4 maanden. De wet zegt het, een derde. Ik denk niet dat ik een daad heb waarvan je zegt dat ik veel heb gedaan. Vrij veel, zolang je veroordeeld wordt, ben je geen publieke bedreiging.”zei Danut Lupu.

“Ik maak me zorgen om mijn familie”

Zondag halen ze me op van het vliegveld. Ik denk dat vanaf het moment dat het vonnis is uitgesproken, je 8 uur of 6 uur hebt om je over te geven. Ik ga naar de grens en lever mijn paspoort in. Ik had een gezegde: ik wil niet eens dat mijn vijanden naar de gevangenis gaan! Ik maak me geen zorgen om mezelf, ik maak me zorgen om mijn familie. Ik laat mijn vrouw eerst gaan en ik zal de laatste in het land zijn.

Ik ben zo’n beetje de enige voetballer van mijn generatie die getrouwd is gebleven met mijn eerste vrouw. Helaas voor haar is 5 oktober haar verjaardag. Daarom heb ik er ook voor gekozen om op zaterdag of zondag terug te komen. Soms huilen zelfs volwassen mannen. (n.r. huilt).

Ik heb de telefoon niet echt opgenomen. Ik heb veel berichtjes ontvangen, ik bedank iedereen die me aanmoedigt..”, vertelde Dănuț Lupu aan Fanatik.

Dănuț Lupu zal zich naar verwachting overgeven aan de Rahova gevangenis om zijn straf uit te zitten.

Voormalig voetballer Dănuț Lupu is veroordeeld tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf en zal zich naar verwachting overgeven aan de penitentiaire inrichting van Rahova om zijn straf uit te zitten.

Op 4 september verscheen Dănuț Lupu voor de rechter voor een nieuw proces nadat hij meerdere keren was betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De ambtenaar van de Dinamo Sportclub kreeg een gevangenisstraf van zeven maanden en tien dagen en is in beroep gegaan.

Danut Lupu zei dat hij gedwongen werd om zonder rijbewijs te rijden. Hij herhaalde dat hij spijt had van de overtreding, maar benadrukte dat hij niets had kunnen doen.

“Lieve kinderen, weet dat het leven belangrijker is dan alles. Stop met dronken achter het stuur kruipen zonder rijbewijs. Drugs zijn uit den boze. Ik ben alleen achter het stuur gekropen omdat ik naar het ziekenhuis moest omdat ik echt ziek was. Ik ben niet verongelukt, ik was niet dronken. Ik ging naar het ziekenhuis en kreeg wat ik nodig had.

Misschien was ik wel dood geweest als ik niet achter het stuur was gekropen. Ik heb spijt dat ik ben ingestapt, maar ik geloof dat iemands leven en gezondheid belangrijker zijn dan wat dan ook. In het gebied waar ik was, had ik 112 niet kunnen bellen.”aldus Dănuț Lupu.

Het door Dănuț Lupu en zijn advocaat ingestelde beroep werd echter afgewezen en de voormalige voetballer zal een straf van 7 maanden en 10 dagen uitzitten en zich moeten melden bij de penitentiaire inrichting van Rahova. (Zie hier de beslissing van het Hof van Beroep van Boekarest…)

We raden ook aan om te lezen:

Eerste REACTIE van Danut Lupu, na veroordeling tot gevangenisstraf: “Als ze me dronken of gedrogeerd hadden betrapt, zouden ze me misschien minder geven”

Foto bron: Digi Sport screenshot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *