Dănuț Lupu, onderzocht door Roemeense politie / De oud-voetballer zei maandag dat hij niet in het land is en dat hij pas in het weekend naar Roemenië zal terugkeren.

Dănuț Lupu, onderzocht door Roemeense politie / De oud-voetballer zei maandag dat hij niet in het land is en dat hij pas in het weekend naar Roemenië zal terugkeren.

De Roemeense politie heeft Dănuț Lupu gesignaleerd omdat hij zich niet heeft overgegeven nadat hij was veroordeeld tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf. De oud-voetballer vertelde een tv-zender dat hij pas in het weekend terug zou zijn in Roemenië.

Voormalig voetballer Dănuț Lupu werd veroordeeld tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf en zou zich overgeven aan de gevangenis van Rahova om zijn straf uit te zitten.

Dat heeft hij niet gedaan en politieagenten konden hem thuis niet vinden om het bevel van de rechters uit te voeren, dus heeft de Roemeense politie een opsporingsbevel uitgevaardigd voor Dănuț Lupu.

“Tegen de persoon in kwestie heeft de rechtbank van Cornetu het arrestatiebevel uitgevaardigd voor de uitvoering van gevangenisstraf nr. 134 van 02.10.2023, die is veroordeeld tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf voor het plegen van het misdrijf van het besturen van een voertuig zonder rijbewijs,” aldus de aankondiging op de website van de Roemeense politie.

“Zondag halen ze me op van het vliegveld. Ik ga naar de grens en lever mijn paspoort in”.

De voormalig international sprak maandag met een tv-zender en zei dat hij met zijn familie het land uit is. Hij kondigde aan dat hij in het weekend zal terugkeren naar Roemenië.

Dănuț Lupu heeft onthuld dat hij de helft van zijn straf zal uitzitten: hij zal ongeveer 3,5 maand achter de tralies zitten.

“Iedereen zit een derde uit. Ik zit ergens tussen de 3,5 en 4 maanden. De wet zegt het, een derde. Ik denk niet dat ik een daad heb waarvan je zegt dat ik veel heb gedaan. Vrij veel, zolang je veroordeeld wordt, ben je geen publieke bedreiging.”zei Danut Lupu.

Zondag halen ze me op van het vliegveld. Ik denk dat vanaf het moment dat het vonnis is uitgesproken, je 8 uur of 6 uur hebt om je over te geven. Ik ga naar de grens en lever mijn paspoort in. Ik had een gezegde: ik wil niet eens dat mijn vijanden naar de gevangenis gaan! Ik maak me geen zorgen om mezelf, ik maak me zorgen om mijn familie. Ik laat mijn vrouw eerst gaan en ik zal de laatste in het land zijn.

Ik ben zo’n beetje de enige voetballer van mijn generatie die getrouwd is gebleven met mijn eerste vrouw. Helaas voor haar is 5 oktober haar verjaardag. Daarom heb ik er ook voor gekozen om op zaterdag of zondag terug te komen. Soms huilen zelfs volwassen mannen. (n.r. huilt).

Ik heb de telefoon niet echt opgenomen. Ik heb veel berichtjes ontvangen, ik bedank iedereen die me aanmoedigt..”, vertelde Dănuț Lupu aan Fanatik. (Lees hier meer…)

Danut Lupu veroordeeld na meerdere keren betrapt te zijn op rijden zonder rijbewijs

Voormalig voetballer Dănuț Lupu is veroordeeld tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf.

Op 4 september verscheen Dănuț Lupu voor de rechter in een nieuw proces nadat hij meerdere keren was betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De ambtenaar van de Dinamo Sportclub kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van zeven maanden en tien dagen en ging in beroep.

Danut Lupu zei dat hij gedwongen werd om zonder rijbewijs te rijden. Hij herhaalde dat hij spijt had van de overtreding, maar benadrukte dat hij niets had kunnen doen.

“Lieve kinderen, weet dat het leven belangrijker is dan alles. Stop met dronken achter het stuur kruipen zonder rijbewijs. Drugs zijn uit den boze. Ik ben alleen achter het stuur gekropen omdat ik naar het ziekenhuis moest omdat ik zo ziek was. Ik ben niet verongelukt, ik was niet dronken. Ik ging naar het ziekenhuis en kreeg wat ik nodig had.

Misschien was ik wel dood geweest als ik niet achter het stuur was gekropen. Ik heb spijt dat ik ben ingestapt, maar ik geloof dat iemands leven en gezondheid belangrijker zijn dan wat dan ook. In het gebied waar ik was, had ik 112 niet kunnen bellen.”aldus Dănuț Lupu.

Het door Dănuț Lupu en zijn advocaat ingestelde beroep werd echter afgewezen en de voormalige voetballer zal een straf van 7 maanden en 10 dagen uitzitten en zich moeten melden bij de penitentiaire inrichting van Rahova. (Zie hier de beslissing van het Hof van Beroep van Boekarest…)

We raden ook aan om te lezen:

Eerste REACTIE van Danut Lupu, na veroordeling tot gevangenisstraf: “Als ze me dronken of gedrogeerd hadden betrapt, zouden ze me misschien minder geven”

Foto bron: Roemeense politie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *