“Tricolores” zijn de beste! Ze domineerden het Europa Top 10 tafeltennistoernooi voor junioren

“Tricolores” zijn de beste! Ze domineerden het Europa Top 10 tafeltennistoernooi voor junioren

Tafeltennisster Elena Zaharia heeft de Europa Jeugd TOP10 gewonnen, de competitie voor de beste junioren van het continent. Bij de mannen was het podium volledig Roemeens: Iulian Chiriță, Edi Ionescu en Darius Movileanu wonnen gouden, zilveren en bronzen medailles.

Drie wedstrijddagen, 9 wedstrijden, 9 overwinningen. Dit is het record van Elena Zaharia op het masterstoernooi dat is voorbehouden aan de beste tafeltennisjunioren van Europa. Aan het einde van de competitie toonden Elena’s handpalmen de sporen van haar werk.

“Het was erg moeilijk om zoveel wedstrijden te spelen, het was 3 dagen vuur, maar ik wist mijn energie goed te doseren en ik had de juiste mensen naast me. Ik wist dat ik thuis uitstekend speelde. Ik had als doel om geen enkele wedstrijd te verliezen en ik ben blij dat dat gelukt is. Voor mijn record is het een heel goed resultaat”, zei Elena Zaharia, Europa Jeugd TOP 10 kampioen.

“Tricolores”, de beste van Europa

In de mannencompetitie, gereserveerd voor U19 junioren, werd Iulian Chiriță kampioen, net als vorig jaar, en het podium was volledig “tricolor”, gecompleteerd door Edi Ionescu en Darius Movileanu. Iulian had, net als Edi, 8 overwinningen en slechts één verloren wedstrijd, behalve dat het verschil werd gemaakt in de rechtstreekse wedstrijd, die werd gewonnen door Chiriță.

“De competitie was moeilijk, eigenlijk weet je tot de laatste wedstrijd niet of je gewonnen hebt of niet…we hadden sterke tegenstanders, vooral omdat er 4 andere Roemenen waren, mijn collega’s van het nationale team. De beslissende wedstrijd was vreemd, ik werd veel geleid door de Polen, het lukte me om het om te draaien, ik weet niet eens hoe, maar ik werkte hard voor elk punt”, zei Iulian Chiriță, kampioen bij Europe Youth TOP 10.

Cristinel Romanescu: ‘De Chinezen zijn bang voor ons’

Voor de Roemeense junioren zijn de sterke wedstrijden van dit jaar nog niet voorbij. Integendeel! Eind november vinden de wereldkampioenschappen plaats in Nova Gorica, Slovenië. De voorzitter van de Roemeense tafeltennisbond, Cristinel Romanescu, heeft doelen gesteld die overeenkomen met de waarde van zijn spelers.

“We gaan naar de Wereldkampioenschappen met het doel om zoveel mogelijk medailles te winnen in alle onderdelen. Op de wereldkampioenschappen zijn we niet langer bang voor de Aziaten, nu moeten de Chinezen bang zijn, want wij hebben onze Chinezen en ik ben ervan overtuigd dat ze zullen presteren”, zei Cristinel Romanescu, voorzitter van de Roemeense Tafeltennis Federatie.

“Vorig jaar was ik één stap verwijderd van vier medailles op de Wereldkampioenschappen, dit jaar voel ik me super voorbereid, we hebben een zeer goede reeks gehad, we zullen zeker een sterk trainingskamp hebben voor het toernooi dus het is normaal om aan medailles te denken”, legde Elena Zaharia, kampioen bij de Europe Youth TOP10, uit.

“De wereldkampioenschappen zijn heel belangrijk voor ons, we zijn de leiders in Europa en we willen zo fel mogelijk medailles winnen op de wereldkampioenschappen, we weten dat we dat kunnen, we hebben de Aziaten al vaak verslagen”, voegde Iulian Chiriță eraan toe.

foto:facebook/frtm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *