Gigi Becali neemt Danut Lupu aan! Voormalig voetbalgrootheid veroordeeld tot gevangenisstraf! “Bladeren knippen voor honden, wat te doen?!”

Gigi Becali neemt Danut Lupu aan! Voormalig voetbalgrootheid veroordeeld tot gevangenisstraf! “Bladeren knippen voor honden, wat te doen?!”

Voormalig voetballer Dănuț Lupu is veroordeeld tot zeven maanden gevangenisstraf nadat hij meerdere keren was betrapt op rijden zonder rijbewijs.

Hij wordt gezocht door de Roemeense politie omdat hij in het buitenland verblijft. De laatste keer dat hij betrapt werd zonder rijbewijs legde hij uit dat hij naar het ziekenhuis moest en daarom achter het stuur kroop.

Gigi Becali, de FCSB financier, heeft aangekondigd dat hij Dănuț Lupu zal helpen en inhuren terwijl hij in de gevangenis zit.

Gigi Becali neemt Danut Lupu in dienst! Voormalig voetbalgrootheid veroordeeld tot gevangenisstraf! “Bladeren knippen voor honden, wat te doen?!”

Dănuț Lupu keert dit weekend terug naar het land.

Wat Dănuț Lupu te zeggen had na het horen van de beslissing: “Iedereen maakt een derde. Ik ga ergens tussen de 3,5 en 4 maanden zitten. De wet zegt dat, een derde. Ik denk niet dat ik een akte heb om te zeggen dat ik veel heb gedaan. Vrij veel, zolang je veroordeeld wordt, ben je geen publiek gevaar.”

Wat Gigi Becali zei over Dănuț Lupu: “Waarom zou ik schrikken? Wat een geweldige oud-voetballer? En als hij wat is? Zegt de wet dat een voormalig groot voetballer niet naar de gevangenis mag? Staat dat erin? Nou, wil je dat ik je iets vertel? Als voormalig groot voetballer – en hij was niet zo groot als jij zegt. Hij was een voetballer voor Dinamo, in het leger. En de Militie ontdeed zich van hem.

Gaf hem 7 maanden, hij doet 3 en een halve maand in open regime. Pac, papier, ik geef hem. Meneer, ik wil een gevangene uit uw gevangenis inhuren die vroeger een voetballer was, een goede middenvelder, hij kon de bal goed passen. Begrijpt u? Die in een team zat dat kampioen werd. Anders geeft hij het je niet. En ze sturen hem naar mij toe in een auto, ze halen Lupu op om 07:00 in de ochtend, ze brengen hem naar mijn huis, naar Berceni. Hij snijdt bladeren voor de honden, wat kan hij doen! (n.r. – lacht)

Zoals hij altijd tegen me zei, de controle kwam en zei “meneer, pak een doek”. En hij gaf me de doek, ik gooide hem in zijn gezicht: Hé, ik ben Becali, ik veeg niet met een vod. Je eet het vod en de directeur.

(Je moet de man helpen, wat hij ook doet. Meer, omdat het me stoorde dat ze zijn arbeidscontract beëindigden. Als hij een crimineel was, ja, meneer. Maar hij reed zonder rijbewijs. En om hem dan weg te gooien als een afgebroken tand… Wat doet de politie? Jou eruit gooien! Ze hebben zijn dienstverband beëindigd. Heeft het invloed op het imago van de militie? Wat doet het? Hoe, ik, een glorie van jou. In plaats van hem te helpen… Zoals die Hoeness, Bayern München, 35 miljoen, belastingontduiking. Ze huurden hem in, de man ging, werkte, ging en sliep in de gevangenis. En miljoenen aan belastingontduiking bij hun club! En deze man reed zonder rijbewijs. We gooien hem eruit als een steen, het is niet eerlijk wat de politie doet.

(Het zal moeilijk voor hem zijn, maar het is oké. Hij kan niet… Waar komt hij vandaan? Ja, hij is bevriend met… Ik weet niet of hij er nog is, zo’n dikke zigeunerregisseur. (Ja, een dikke. Brunet, man! Hij was ook een vriend, hij kwam daar altijd. Natuurlijk is hij een vriend van Jilava. Maar er is geen probleem, onder het open regime blijf je in de cel zolang je wilt, op de binnenplaats ben je vrij”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *