Dinamo fans brengen hulde aan Cătălin Hîldan tijdens de wedstrijd tegen CFR Cluj! 23 jaar sinds de dood van de “enige aanvoerder”

Dinamo fans brengen hulde aan Cătălin Hîldan tijdens de wedstrijd tegen CFR Cluj! 23 jaar sinds de dood van de “enige aanvoerder”

Dinamoviștii zal een eerbetoon brengen aan Cătălin Hîldan tijdens de wedstrijd tegen CFR Cluj op zondag, in de 12e ronde van de Superliga. Het is 23 jaar geleden sinds het overlijden van de “Unieke Aanvoerder”, die op 5 oktober 2000 overleed.

Voormalig Dinamo aanvoerder Cătălin Hîldan overleed tijdens een vriendschappelijke wedstrijd voor de rood-witten in Oltenița.

Dinamo – CFR Cluj wordt zondag om 21:30 uur gespeeld in het Arcul de Triumf stadion.

Dinamo fans brengen eerbetoon aan Cătălin Hîldan tijdens de wedstrijd tegen CFR Cluj! 23 jaar sinds de dood van de “enige aanvoerder”

En de rood-witte supporters van het Cătălin Hîldan-gazon gaan naar Brănești, waar de oud-voetballer begraven ligt, om hem eer te bewijzen.

“Club Dinamo București moedigt supporters die de wedstrijd tegen CFR Cluj zullen bijwonen aan om ten minste 30 minuten voor het begin van de wedstrijd, d.w.z. om 21:00 uur, op hun plaats te zijn. Voordat de teams het veld opgaan, zal Dinamo București een eerbetoon brengen aan Cătălin Hîldan, “The One and Only Captain”, aldus Dinamo’s facebookpagina.

PCH bericht: “Cătălin Hîldan betekent Dinamo!”

“Alweer 5 oktober, alweer een traan! Het is weer die zwarte dag van het jaar. Van de donkerste en pijnlijkste tint zwart, de dag die voor ons honden als een herfstequinox is. De nacht is langer, de ochtend is kouder en we zijn verdrietiger. Het is de dag waarop we ons meer dan ooit herinneren dat Dinamo niet meer compleet is en nooit meer compleet zal zijn, maar ook dat we iemand daarboven hebben die ons aanspoort om met heel ons wezen en al onze kracht voor Dinamo te vechten.

Elke 5 oktober zijn de luchten grijzer, de zon bleker en onze ogen voller van tranen. Maar één naam kunnen we op deze vervloekte dag niet uitspreken zonder een brok in onze keel en een trillende stem: Catalin.

Vandaag wordt die naam zwaar als een met lood gevulde zak die direct aan de ziel van onze heilige G-d hangt, waardoor hij langzaam beweegt en misschien zelfs even pauzeert om na te denken.

Want als de G-d goddelijk is, is de Golgotha een martelaar. Hij is onze directe link naar de hemel, voorbij de sterfelijke sfeer die spreekt van opoffering maar weinig materialiseert. Wanneer we tot hem roepen, spreken we in feite tot de hemel en tot God, en hij antwoordt met elk gevoel dat we in onze rug voelen wanneer we het geklepper van het gazon horen.

Last but not least is Catalin een idool. Een aanwezigheid die het voetbal mist als een essentiële vitamine. En niet alleen voetbal, maar de maatschappij in het algemeen heeft geen idolen meer, omdat er geen mensen meer zijn met opofferingsgezindheid, mensen die zich identificeren met een ideaal. Cătălin staat op hetzelfde niveau als Florea Dumitrache, Cornel Dinu of de gebroeders Nunweiller, grote namen zonder wie Dinamo totaal anders zou zijn geweest en wij anders van Dinamo zouden hebben gehouden.

Omdat Cătălin Hîldan in de kern Dinamo betekent!” staat ook op de facebookpagina Peluza Catalin Hildan-Dinamo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *