Er is geschiedenis geschreven in het junior rallykampioenschap: De gebroeders Major hebben gewonnen

Er is geschiedenis geschreven in het junior rallykampioenschap: De gebroeders Major hebben gewonnen

Het is al bevestigd: de broers Norbert Maior en Francesca Maior hebben de Europese junior rallytitel gewonnen na als eerste te zijn geëindigd in de laatste ronde van vandaag in Hongarije.

Ze komen oorspronkelijk uit Brasov, maar zijn gevestigd in Cluj, waar ze Napoca Rally Academy vertegenwoordigen. Na het wereldkampioenschap voor junioren van 2016 van Simone Tempestini zijn ze de tweede grote prestatie voor de Roemeense motorsport.

Om zeker te zijn van de titel moesten de twee de Hongaarse ronde winnen van rivalen uit Italië en Noorwegen.

Er werd geschiedenis geschreven in het junior rallykampioenschap: De gebroeders Major hebben gewonnen

In een Peugeot 208 Rally4 domineerden de gebroeders Maior de wedstrijd die was voorbehouden aan junioren. Ze namen de leiding vanaf de tweede klassementsproef en gaven de eerste plaats niet meer af tot het einde van de etappe.

Aan het einde van de 12 etappes, waarvan ze er 5 wonnen, en 180 kilometer, had de Roemeense ploeg een uiteindelijke voorsprong van 7,1 seconden op de tweede finishers, de Italianen Roberto Dapra en Luca Guglielmetti. Het Hongaarse podium werd gecompleteerd door de Slovenen Mark Skulj en Matej Car.

“Ik kan zeggen dat we de droom beleven. Aan het begin van het jaar durfden we niet eens te hopen dat we deze positie zouden bereiken, om een mooie pagina te schrijven voor de Roemeense motorsport.

Samen met Francesca en ons team hebben we gedurende het seizoen veel offers gebracht en ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen en ons heeft gesteund in deze droom. We zijn vereerd dat we de Roemeense vlag naar de hoogste trede van het Europees Kampioenschap hebben gebracht”, zei Norbert Maior, die werd toegejuicht door honderden Roemeense fans op de asfaltpodia in het buurland.

Na zes ronden in Polen, Letland, Zweden, Italië, Tsjechië en Hongarije heeft Norbert Maior 117 punten verzameld, terwijl de op één na hoogst geplaatste junior in Europa, de Italiaanse Dapra, 113 punten heeft.

Norbert en Francesca vormen een rallyteam sinds het seizoen 2018, toen ze een spectaculair debuut maakten, en een jaar later werden ze Roemeens juniorenkampioen.

Later, werden kampioen in 2020, 2022 en 2023 met 2-wielaandrijving.maar ze werden ook 3e in het algemeen klassement in 2020, terwijl ze met een veel mindere auto reden dan de anderen aan de top van het klassement. Op dit moment, met nog één etappe voor het einde van het seizoen 2023 in eigen land, staan de twee 3e algemeen, nog steeds rijdend met een Peugeot 208 Rally4.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *