Voormalig Formule 1-organisator Bernie Ecclestone krijgt voorwaardelijke straf voor 400 miljoen pond belastingfraude

Voormalig Formule 1-organisator Bernie Ecclestone krijgt voorwaardelijke straf voor 400 miljoen pond belastingfraude

De Britse tycoon Bernie Ecclestone, het voormalige hoofd van de Formula One Group, die Formule 1-races organiseert, heeft donderdag een voorwaardelijke straf gekregen nadat hij schuldig had gepleit aan belastingfraude.

Bernie Ecclestone, 92, heeft meer dan £400m ($490m) die hij in een trust in Singapore aanhield niet aangegeven bij de Britse belastingdienst.

Bernie Ecclestone heeft een civiele schikking geaccepteerd en zal £653 miljoen ($801 miljoen) betalen aan de Royal Inland Revenue Service in het Verenigd Koninkrijk. Bernie Ecclestone is veroordeeld tot 17 maanden gevangenisstraf, maar de straf is voorwaardelijk volgens BBC News.

Bernie Ecclestone pleitte aanvankelijk onschuldig maar accepteerde later een deal met de aanklagers met het argument, volgens advocaten, dat hij het zat was om hoge kosten te betalen voor juridisch advies.

Zijn juridisch team vroeg om een voorwaardelijke straf, met het argument dat de verdachte op hoge leeftijd was en medische problemen had, maar geen sociaal risico vormde.

“Hij betreurt de gebeurtenissen die tot dit strafproces hebben geleid”, zei zijn advocaat Christine Montgomery donderdag.

Aanklager Richard Wright had Bernie Ecclestone beschuldigd van het afleggen van “onware” verklaringen over bezittingen in het buitenland. “De heer Ecclestone geeft nu toe dat hij fout zat in de antwoorden die hij gaf (…) en stemt ermee in om de kosten te betalen die verschuldigd zijn in verband met deze zaak,” zei de aanklager.

Foto: Profimedia

Lees ook:

Antony Blinken bevestigt inzet VS voor verdediging Israël en veroordeelt ‘wreedheden’ begaan door Palestijnse militanten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *