EXCLUSIEF | Dănuț Lupu’s gevangenisverbod nadat zijn zaak was onderzocht. Gigi Becali’s plan mislukt

EXCLUSIEF | Dănuț Lupu’s gevangenisverbod nadat zijn zaak was onderzocht. Gigi Becali’s plan mislukt

Voormalig voetbalgrootheid Dănuț Lupu heeft slecht nieuws ontvangen van vertegenwoordigers van de Rahova gevangenis, waar hij momenteel in quarantaine zit. Tegelijkertijd zijn alle publieke beloften die hij kreeg van George Becali ingestort als een zandkasteel.

Dănuț Lupu werd op 2 oktober veroordeeld tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf voor het rijden zonder rijbewijs. De voormalige international heeft geen rijbewijs meer sinds 2001, toen hij dronken achter het stuur kroop. Hij had verschillende keren geprobeerd om zijn rijbewijs terug te krijgen, maar volgens politiebronnen was hij gezakt voor het theorie-examen, ondanks het feit dat hij het examen verschillende keren had afgelegd.

De voormalige voetballer bleef echter rijden en daarom veroordeelde het Hof van Beroep van Galati hem in 2020 tot 6 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Daarom was zijn tweede veroordeling, ook voor rijden zonder rijbewijs, een voorwaardelijke straf.

Zo kreeg Dănuț Lupu uiteindelijk 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf. Omdat hij op het moment van de veroordeling niet in het land was en zich niet onmiddellijk overgaf aan de Roemeense autoriteiten, plaatsten de Roemeense autoriteiten hem onder internationaal arrest.

Lupu gaf zich slechts een week later over en werd direct naar de Rahova gevangenis gebracht voor een quarantaine periode van 21 dagen. Terwijl hij werd vastgehouden voor internationale vervolging, vertelde FCSB-financier George Becali aan verschillende tv-stations dat hij bij de Nationale Gevangenisadministratie (ANP) een aanvraag indiende om Dănuț Lupu voor zijn voetbalclub te laten werken terwijl hij in hechtenis zat. Becali, die zelf ook in detentie heeft gezeten, beriep zich in verband met deze beweringen op het feit dat de voormalige international door de straf van slechts 7 maanden en 10 dagen buiten de gevangenis zou kunnen werken.

“Ik zal hem aannemen. Ik solliciteer om Lupu aan te nemen bij FCSB. Dat hij verstand heeft van voetbal. Hij moet overdag bij FCSB komen werken en ’s avonds aan de bak. Ik zal het doen. Je zult het zien. Ik stuur een auto om hem op te halen bij FCSB om 07:00, hij blijft op kantoor op de basis en ’s avonds gaat hij slapen in de gevangenis, want dat is de wet. Hij heeft dan een open regime. Overdag werkt hij en ’s avonds gaat hij daar slapen,” zei Becali.

Lupu beschouwd als een gevangene met risicofactor

ANP bronnen vertelden Gânduldat, hoewel het nog niet officieel is, Lupu niet buiten de gevangenis mag werken. Daarom kan het plan van Gigi Becali niet worden uitgevoerd, omdat de voormalige international onder internationaal arrest is geplaatst en niet als een betrouwbare gevangene kan worden beschouwd.

De geciteerde bronnen zeiden dat na de 21 dagen een commissie het detentieregime van de voormalige voetballer zal bepalen, dat hoogstwaarschijnlijk semi-gesloten zal zijn en niet open, zoals hij had gehoopt, een maatregel waartoe ook is besloten omdat hij een week lang als voortvluchtige te boek stond.

Als hij nog steeds wil werken, zal dezelfde commissie opnieuw bijeenkomen en beslissen of hij het recht heeft om te werken en welk beroep, van de beroepen die beschikbaar zijn binnen de gevangenis, geschikt zou zijn voor de voormalige topsporter.

OOK LEZEN:

Dănuț Lupu, gezocht door Roemeense politie / De oud-voetballer zei maandag dat hij niet in het land is en dat hij pas in het weekend naar Roemenië zal terugkeren

EXCLUSIEF | Top Roemeense gevangenissen met de meeste werkstraffen. Waar kregen de meeste uitreisvergunningen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *