Cristiano Ronaldo, UNIEK doelpunt! “1000 doelpunten maken? Alles is mogelijk.”

Cristiano Ronaldo, UNIEK doelpunt! “1000 doelpunten maken? Alles is mogelijk.”

Cristiano Ronaldo heeft gezegd dat hij klaar is om 1000 doelpunten te maken aan het einde van zijn carrière.

Tot nu toe heeft de Portugese ster 851 doelpunten gemaakt voor zijn nationale en clubteams.

Het was FC Porto voorzitter Pinto da Costa die CR7 uitdaagde om het ongelooflijke aantal van 1.000 doelpunten te bereiken.

Cristiano Ronaldo: “1000 doelpunten maken? Alles is mogelijk”

De 38-jarige ster, die nu voor AL Nassr speelt, scoorde een brace in de wedstrijd tussen Portugal en Slowakije. Bij de wedstrijd van vrijdag werd CR7 ook beloond voor zijn 200 optredens voor de nationale ploeg.

Cristiano Ronaldo heeft 125 doelpunten gemaakt voor de nationale ploeg van Portugal.

Sinds zijn tijd in Saoedi-Arabië bij Al-Nassr heeft Cristiano Ronaldo 31 doelpunten gemaakt in 36 wedstrijden.

“De voorzitter van Porto heeft me uitgedaagd om 1000 doelpunten te maken. Ik denk dat het heel moeilijk wordt, maar zoals ik al zei, we zullen zien hoe ik mentaal ben, welke motivatie ik heb en natuurlijk hoe ik fysiek zal zijn. Als mijn benen en mijn fysiek me zo goed behandelen als ik ze behandel, zullen we zien. Het zijn kleine stapjes die me motiveren, maar om de 1000 te halen, moet ik eerst 900 doelen halen. Er is nog een lange weg te gaan. Ik denk dat ik er wel kom. Nu moet ik het stap voor stap doen. Doelen moeten op korte termijn worden gesteld, niet op lange termijn. Ik ga uit van 900 doelen en om de 1000 te halen, heb ik nog een lange weg te gaan. Maar alles is mogelijk.

Zoals ik al zei, sommige dingen in mijn persoonlijke en professionele leven vereisen dat ik op korte termijn denk. Ik kan niet anders denken. Ik wil niet zeggen, “Oh, ik ga spelen tot 41, 42…”. Dat soort doelen heb ik niet. Het gaat erom dat ik geniet van het huidige moment. Ik voel me goed, ik ben gelukkig bij mijn club en bij het nationale team, het gaat goed, ik heb veel doelpunten gemaakt en ik voel me fysiek goed. Natuurlijk wilde ik dit nationale record verbreken, in het aantal doelpunten, dat al verbroken is, maar ook in het aantal wedstrijden, dat ook verbroken is. En zoals ik al zei, ik jaag niet op records, maar records jagen op mij. Dus ik zal op dezelfde manier blijven denken,” zei Cristiano Ronaldo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *