De “Tricolores” hebben een show opgevoerd op de Wereldbeker in Boekarest! Gouden, zilveren en bronzen medailles

De “Tricolores” hebben een show opgevoerd op de Wereldbeker in Boekarest! Gouden, zilveren en bronzen medailles

De gymnasten van de aerobicsgroep wonnen twee gouden medailles, een zilveren en een bronzen medaille tijdens de wedstrijd in de Polyvalent Hall, die werd bijgewoond door atleten uit 21 landen uit 5 continenten.

De Roemenen brachten het publiek op de been. Larisa Șuiu, Daniel Țavoc, Darius Branda, Leonard Manta en David Gavrilovici hadden een onberispelijke prestatie in groep en wonnen met 20,233 punten de gouden medaille. Zilver voor Italië, 19,589 punten, brons voor Turkije, 18,900 punten.

Daria Mihaiu, Sandra Dincă, Larisa Șuiu, Claudia Ristea, Mădălin Boldea, Vlăduț Popa, Antonio Surdu en David Gavrilovici kregen de hoogste scores in uitvoering en artistiek en met 17.450 klommen ze op de eerste trede van het podium. Zilver voor Spanje, 17.000 punten, brons voor Finland, 16.950.

De “Tricolores” geven een show op de Wereldbeker in Boekarest

Zilver voor Claudia Ristea, Leonard Manta en David Gavrilovici die 19,928 punten kregen voor hun prestatie in het onderdeel Trio, slechts 2 tienden minder dan de Italianen Sara Cutini, Francesco Sebastio en Davide Nacci. Onderaan het podium stond Frankrijk (Maelys Lenclos, Clara Lestruhaut, Victoria Trosset) met 19,776 punten.

Sandra Dincă en Daniel Țavoc wonnen brons bij de koppels. De Roemenen scoorden 19,400 in de gemengde paren en werden verslagen door de vertegenwoordigers van Italië (Lucrezia Rexepi, Matteo Falera) – 19,800 en Oekraïne (Anastasiia Kurashvili, Stanislav Halaida) – 19,600.

De twee doen pas een paar maanden samen mee aan dit evenement.

“Ik ben trots op de medailles die Sandra en ik hebben gewonnen. Ik weet zeker dat we goud zullen pakken op de Europese Spelen. Het publiek was geweldig, als je bedenkt dat we geen supporters hebben als we in andere landen meedoen, hoor je nu in de zaal “Go Romania! Het was heel goed”, zei Daniel Țavoc.

De emoties waren hoger voor mij, vooral omdat mijn familie in de zaal was. Dat hielp me veel, ik was meer gefocust, we wilden veel meer wetende dat iedereen ons op het podium wil zien – Sandra Dincă

Voor David Gavrilovici was de wedstrijd in Boekarest zijn eerste internationale wedstrijd na een onderbreking van een jaar vanwege een blessure. Tijdens de wereldbeker op de Polivalentă nam hij deel aan drie onderdelen: groep, aerobic dance en trio.

“Deze medailles zijn erg goed. We zijn blij en gelukkig met deze resultaten, maar we moeten ons duidelijk niet bezatten, vooral omdat er een wedstrijd aankomt” -David Gavrilovici, lid van het Roemeense senior nationale aerobic turnteam.

De jonge atleten waren nerveus, maar niet toen ze deelnamen aan de wedstrijd. “Het is opwindend dat je volkslied in het buitenland en thuis wordt gezongen. Het was geweldig om de tribune hier bij ons te hebben, vrienden, familie was geweldig,” zei David Gavrilovici.

In november hebben de Roemenen in aerobics een belangrijk examen, het Europees Kampioenschap in Antalya. “Het is duidelijk dat we goud willen, zoveel mogelijk gouden medailles en het volkslied voor ons horen zingen,” voegde David Gavrilovici eraan toe.

De koninklijke aerobic gymnastiek duurde drie dagen

Van 13 tot 15 oktober organiseerde de Roemeense Gymnastiek Federatie de Wereldbeker Aerobic Gymnastics in de Multifunctionele Hal in Boekarest. Atleten uit 22 landen uit 5 continenten streden om trofeeën en medailles tijdens de wedstrijd in Boekarest, de belangrijkste wedstrijd voor de Europese Kampioenschappen in Antalya, die in november plaatsvinden.

Roemenië nam deel met 11 atleten: Daniel Țavoc, David Gavrilovici, Leonard Mantea, Darius Branda, Antonio Surdu, Mădălin Boldea, Claudia Ristea, Miruna Iordache, Larisa Suiu, Sandra Dincă, Daria Mihaiu. Het nationale seniorenteam wordt gecoacht door Maria Fumea, hoofdcoach, en Mădălina Cioveie en Cristina Spînu, assistent-coaches.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *