FC U Craiova heeft een Italiaanse coach! Wie gaat Mititelu’s team trainen: hij was treinconducteur!

FC U Craiova heeft een Italiaanse coach! Wie gaat Mititelu’s team trainen: hij was treinconducteur!

De Italiaan Giovanni Costantino is de nieuwe coach van FC U Craiova. De officiële presentatie van de coach vindt dinsdag plaats.

Giovanni Costantino, 39, begon zijn carrière bij een Fins jeugdteam van FC Futura, daarna was hij Marco Rossi’s assistent bij Honved en het Hongaarse nationale team en assistent bij Dunajska Streda.

Als hoofdtrainer leidde hij MTK Budapest, Casarano en Agia Napa, het team dat hij sinds september coacht.

FC U Craiova heeft een Italiaanse coach! Wie gaat Mititelu’s team coachen: voormalig treinconducteur

FC U Craiova heeft dit seizoen verschillende coaches gehad. De Portugees Joao Janeiro vertrok op 21 juni nadat hij op 3 juni had getekend. Florin Drăgan was interim, Nicolae Dică kwam, maar bleef maar 2-7 seizoenen, en Drăgan keerde terug. In september werd Paul Răducan aangesteld als coach, en nu wordt de ploeg geleid door Giovanni Costantino.

“Giovanni Costantino is een 39-jarige Italiaanse coach met een zeer interessant CV. Hij was drie seizoenen assistent-coach van het Hongaarse nationale team naast Marco Rossi. In het seizoen 2018 – 2019 wonnen ze UEFA NATIONS LEAGUE groep C, in het seizoen 2019 – 2020 wonnen ze UEFA NATIONS LEGUE groep B en in het seizoen 2020-2021 kwalificeerden ze zich voor EURO 2021. Hij heeft een contract getekend dat geldig is tot de zomer van 2024, met recht op verlenging met nog een jaar. In het seizoen 2021-2022 coachte hij MTK Budapest en in het seizoen 2022-2023 Casarano Calcio. In zijn 22 wedstrijden op de Italiaanse bank leed Costantino slechts twee nederlagen”, schrijft edition.ro.

Giovanni Costantino was treinconducteur

Giovanni Costantino was vroeger treinconducteur in de Italiaanse regio Emilia Romagna, maar hij stopte om coach te worden.

“Ik heb als kind gevoetbald, maar ik had niet het talent voor een professionele carrière. Dus ben ik naast andere banen gaan coachen. In 2013 begon ik aan mijn eerste cursus, bij de Italiaanse bond en daarna werd ik toegelaten tot de UEFA B-licentie.

Ik stuurde cv’s door heel Europa, want ik wist dat ik het in Italië, zonder een spelerscarrière achter de rug, niet zou redden. Zo kwam ik terecht in de tweede divisie in Finland, bij een kinderteam, 3.500 km van huis. Daarna ging ik naar een vrouwenvoetbalteam, Aland United.

Ik heb me ook gespecialiseerd op het gebied van wedstrijdanalyse. Ik kreeg de kans om mee te gaan naar de trainingen van Marco Rossi bij Honved en hij nam me aan als analist. Zo begon mijn avontuur in Hongarije. Mister heeft een buitengewone groep opgebouwd en belangrijke resultaten geboekt,” vertelde hij aan La Repubblica.

foto: Facebook/fcucraiovaofficial

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *