Ionuț Lupescu keert terug naar DINAMO! Welke positie zal de “Kaiser” innemen?

Ionuț Lupescu keert terug naar DINAMO! Welke positie zal de “Kaiser” innemen?

Ionuț Lupescu zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de voetbalacademie van CS Dinamo.

Lupescu trainde bij het rood-witte team, waar hij in 1986 op 17-jarige leeftijd zijn debuut maakte. Nadat hij voor de Tricolor had gespeeld op de Wereldbeker van 1990, tekende “Kaiserul”, zoals hij bekend staat, bij het Duitse Bayer Leverkusen, waar hij zes seizoenen en 184 wedstrijden speelde.

Hij speelde ook voor Dinamo in drie periodes, 1998-2000, 2000-2001 en 2001-2002. Hier won hij twee kampioenschappen en drie Roemeense bekers.

Ionuț Lupescu keert terug naar Dinamo! Welke positie zal de “Kaiser” innemen?

“Een Dinamo voetballegende keert terug naar huis! Ionuț Lupescu sluit zich aan bij Sportclub Dinamo! Ionuț Lupescu keert terug naar de club waar hij naam maakte. De middenvelder van de Gouden Generatie heeft het aanbod van Club Sportiv Dinamo geaccepteerd en zal in de eerste fase een sleutelpositie innemen in de ontwikkeling van de CS Dinamo Voetbalacademie. Lupescu (54) zal een uitgebreide analyse maken van de Academy en een ambitieus project voorstellen voor de ontwikkeling van dit segment.

Ionuț Lupescu trainde bij Dinamo, waar hij in 1986 op 17-jarige leeftijd debuteerde. Nadat hij met het Roemeense nationale team had deelgenomen aan de WK-finale van 1990, tekende “Kaiserul” bij het Duitse Bayer Leverkusen, waar hij zes seizoenen bleef en 184 wedstrijden speelde. Lupescu speelde ook nog drie seizoenen voor Dinamo: 1998-2000, 2000-2001 en 2001-2002. Hij won twee kampioenschappen en drie Roemeense bekers in het rood-witte shirt. Welkom, Ionuț Lupescu!” zegt CS Dinamo op Facebook.

Cornel Dinu sprak voor ProSport ook over de terugkeer van Ionuț Lupescu bij Dinamo. “Ionuț Lupescu heeft een onbetwistbare ervaring, opgedaan als speler en als manager op het hoogste niveau, bij Dinamo, bij de nationale ploeg of bij de FIFA. Hij is een grote aanwinst, waar hij ook naartoe gaat, en het feit dat hij het voorstel van Ionuț Popa heeft geaccepteerd, is belangrijk voor de club. Er zijn op dit moment echter andere grote problemen voor Dinamo. De sportieve basis, de financiering. Veel zal van hen afhangen wat er verder gebeurt. Maar Ionuț Lupescu is ongetwijfeld een aanwinst”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *