Record schorsing voor SUPERLIGA voetballer! Hij brak een been van een tegenstander en zal niet meer spelen tot 2024

Record schorsing voor SUPERLIGA voetballer! Hij brak een been van een tegenstander en zal niet meer spelen tot 2024

De tuchtcommissie van de FRF heeft Valentin Țicu, speler van Petrolul Ploiești, een schorsing van 16 fasen opgelegd.

De speler van Petrolul Ploiesti, Valentin Țicu, is tijdens de wedstrijd tussen Petrolul Ploiesti en FC Hermannstadt uit het veld gestuurd na een overtreding waardoor Dragoș Iancu (FC Hermannstadt) een open kuitbeenbreuk opliep. De speler van Petrolul Ploiesti, Valentin Țicu, is voor 16 wedstrijden geschorst en heeft een boete van 10.000 lei gekregen.

Record schorsing voor SUPERLIGA voetballer! Hij brak het been van een tegenstander en zal niet meer spelen tot 2024

“Eliminatie Țicu Constantin Valentin (ACS Petrolul 52) – Op grond van art. 63.1.b, met betrekking tot art. 63.2.4.a zin 3 van het RD, wordt de speler bestraft met een schorsing voor 16 (zestien) wedstrijden en een sportieve straf van 10.000 lei,” luidt het besluit dat op de officiële website van de LPF is gepubliceerd.

Claudiu Tudor, ambtenaar van Petrolului, gaf toe dat de ambtenaren van de club een veel lagere schorsing hadden verwacht, net als Valentin Țicu.

“Hij is op zijn zachtst gezegd ook een beetje geschokt. Hij zei dat hij het niet had verwacht, dat kun je je voorstellen. En dus gaat hij door een vrij moeilijke tijd, niet trainen, niet spelen, het is vrij moeilijk. Je weet dat het niet je bedoeling was, dat het niet je bedoeling was om hem te raken en dan gebeurt het… Het is een vreselijke tegenslag voor hem en voor de speler van Sibiu, voor Dragos. We verwachten dat hij hier in hoger beroep rekening mee zal houden.

(n.r. zou het salaris van Țicu door deze schorsing kunnen worden beïnvloed?) Wij hebben hier eerlijk gezegd niet aan gedacht dat wij ons aan het voorbereiden waren om… Wij dachten dat hij in twee of drie fasen zou terugkomen.

Nu zitten we in een situatie die we niet hadden verwacht. Nee, ik denk niet dat dat gaat gebeuren,” vertelde sportief directeur Claudiu Tudor van Petrolul aan ProSport Live.

Valentin Țicu zal niet voetballen in 2023maar verwacht wordt dat de officials van het team uit Ploiesti in beroep zullen gaan om de straf van de Petrol-aanvoerder te verminderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *