De atlete die haar weg danste naar de Olympische Spelen in Parijs!

De atlete die haar weg danste naar de Olympische Spelen in Parijs!

Atlete Alina Rotaru-Kottmann heeft haar plaats op de Olympische Spelen in Frankrijk bemachtigd en na haar brons in Boedapest bereidt ze zich voor op een medaille bij het verspringen op de hoogste wedstrijd in 2024. Weinig mensen weten dat Alina haar eerste stappen in de sport zette in de dans en daarna overstapte naar het stadion.

Alina Rotaru- Kottmann gaat naar de derde Olympische Spelen in haar carrière, na eerdere optredens op de Olympische Spelen van Rio en Tokio. Hoewel ze nog geen Olympische podiumplaats heeft behaald, hoopt de 30-jarige op veel geluk tijdens de Olympische Spelen in Parijs.

Ze is ook gemotiveerd door haar wereldbrons in augustus in Boedapest met een sprong van 6.88m.

Dansend op weg naar de Olympische Spelen in Parijs

“Kwalificatie voor de Olympische Spelen is heel belangrijk voor alle atleten, en in de atletiek zijn er zeer hoge normen, je moet op het hoogste niveau presteren om de grote wedstrijden te bereiken. Daarom is het een enorme vreugde als je je kwalificeert, omdat je de helft van je droom hebt bereikt. Je beleeft elke kwalificatie met dezelfde opwinding en dat was mijn droom toen ik met atletiek begon, de Olympische Spelen halen. Nu heb ik nog maar één droom – een medaille op de Olympische Spelen, het blijft een open droom voor Parijs 2024”, zei Alina Rotaru – Kottmann.

Alina begon met sporten op initiatief van haar ouders die dansoefeningen deden, omdat ze wilden dat hun dochter mooie benen zou hebben. Ze ging naar de lessen van Mihai Petre, maar besefte later dat ze andere sporten leuker vond.

Eerst begon ik met sportdansen, maar die waren duur, toen probeerde ik andere dansmogelijkheden, bij het Kinderpaleis, maar dat was niet wat me aantrok, en ik zei toch tegen mijn ouders dat ik naar het stadion wilde om hard te lopen, dus namen ze me mee naar een tijd, en sindsdien ben ik bij atletiek gebleven. Toen ik aan sportdans deed, zat ik in het seminarie op School 56, toen kwamen Mihai Petre en Elwira naar Roemenië, ik vond ze heel leuk, ze waren beroemd – Alina Rotaru – Kottmann

De atlete woont en traint al jaren in Duitsland, in een klein stadje in de buurt van Stuttgart: “Eerst ging ik op trainingskamp met het Roemeense team, toen ontmoette ik mijn huidige coach en besloot ik daar te blijven. Ik train in een Olympisch centrum, ik heb alles op één plek, ik mis niets.”

Alina heeft in Duitsland niet alleen gevonden wat ze nodig had, maar ook haar “wederhelft”.

“Mijn man is ook verspringer en dat heeft me geholpen, want hij is elke dag op de training en hij begrijpt me, hij weet wat presteren betekent en welke opofferingen er worden gemaakt. Hij is ook leraar geschiedenis en economie,” voegde ze eraan toe.

Alina en Maxx Kottmann trouwden in 2020, net voor het begin van de pandemie van het Coronavirus.

“In principe hebben we alles in twee weken georganiseerd. We trouwden in het gemeentehuis waar we wonen, zelfs de burgemeester verrichtte de ceremonie, die plaatsvond in een gebouw dat honderden jaren oud is. Daarna hielden we het feest in het stadion, in het “Casa Sportivului”. Het was erg leuk, we hebben tot in de ochtend gedanst. Ik had mijn ouders, mijn beste vriend uit Roemenië en Maxx’ familie bij me. We moeten de religieuze bruiloft nog doen, maar ik weet niet wanneer we daar tijd voor hebben”, zei Alina Rotaru – Kottmann.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *