BELANGRIJK RESULTAAT: Roemenië, 4e plaats bij de landen op de ISKA Wereldkampioenschappen! We versloegen de VS en Frankrijk

BELANGRIJK RESULTAAT: Roemenië, 4e plaats bij de landen op de ISKA Wereldkampioenschappen! We versloegen de VS en Frankrijk

Halverwege de ISKA (International Sports Kickboxing Association) wereldkampioenschappen, die deze week plaatsvinden in Duitsland, staat Roemenië op een ongelooflijke 4e plaats in het landenklassement, door landen als Frankrijk, de VS en Hongarije te verslaan.

Meer dan 1.500 atleten uit 38 landen strijden tot het einde van dit weekend in verschillende evenementen om de nieuwe wereldkampioen in het landenklassement te bepalen. Gastland Duitsland gaat aan de leiding met 127 medailles in een deelnemersveld van meer dan 300 atleten.

Met 21 atleten die naar München zijn afgereisd, is de Franse delegatie de grote verrassing van het evenement, momenteel op de 4e plaats met 11 medailles, waaronder 7 gouden. De Roemeense atleten hebben vandaag tenminste nog twee finales te gaan, dus hun record kan vanavond nog verbeteren. 8 Roemeense atleten gaan vandaag de ring in om te strijden voor medailles.

BELANGRIJK RESULTAAT: Roemenië, 4e plaats bij de landen op ISKA Wereldkampioenschappen! We versloegen de VS en Frankrijk

Er doen in totaal 12 clubs uit Roemenië mee in Duitsland: Scorpions Iasi, Cătălin Moroșanu Academy, Grand MMA Transilvania, MMA Transilvania, Combat Gym Oradea, Hemi Gym Brasov, Alex Moraru Fighting, CSM Bacău, Black Tiger Botosani, Alex Moraru Fight Club, K1 Buzău en Xtrem Fitness Constanta.

“Het feit dat we bij de top 4 landen horen is een meer dan eervolle prestatie in de omstandigheden dat Roemenië het zich niet kon veroorloven om een groot aantal atleten te verplaatsen zoals in andere landen gebeurde. Het is een grote individuele inspanning van iedereen die hier aanwezig is. Als het ons lukt om aan het eind in de top 10 te eindigen, is ons doel bereikt”, zei ISKA-vertegenwoordiger in Roemenië, Alin Huiu.

Het team wordt gecoördineerd door Mihai Constantin, die ook Scorpions Iasi leidt. “We zijn blij dat we samen al 11 medailles hebben gehaald, alle coaches en atleten hebben alles gedaan voor de resultaten tot nu toe en ik ben ervan overtuigd dat we hier niet zullen stoppen. We hebben waardevolle atleten in Roemenië en het is onze wens om met mooie resultaten terug te komen. Er zijn landen met veel meer atleten dan wij, waaronder Australië, maar wij geloven in wat we doen,” zei de man die Cătălin Moroșanu ontdekte.

De ISKA Wereldkampioenschappen in München worden zondag afgesloten met de sluitingsceremonie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *