Ionuț Lupescu, waarschuwing voor de “tricolori”: “We kwalificeren ons voor EURO 2024, maar het spel is niet briljant en de jongens weten dat”.

Ionuț Lupescu, waarschuwing voor de “tricolori”: “We kwalificeren ons voor EURO 2024, maar het spel is niet briljant en de jongens weten dat”.

Ionuț Lupescu werd gepresenteerd als official van CS Dinamo en op de persconferentie sprak hij ook over de kansen van de nationale ploeg om zich te kwalificeren voor EURO 2024.

De voormalig international is er zeker van dat de “tricolore” het eindtoernooi zal bereiken, maar het spel baart hem zorgen.

Roemenië staat op de eerste plaats in Groep I van de EURO 2024-voorronde met 16 punten uit acht wedstrijden, één meer dan Zwitserland en vijf meer dan Israël, dat minder wedstrijden heeft gespeeld.

Ionuț Lupescu, waarschuwing voor “tricolori”: “We kwalificeren ons voor EURO 2024, maar het spel is niet briljant en de jongens weten dat”.

Roemenië heeft nog twee wedstrijden te spelen, tegen Israël uit en Zwitserland thuis in de voorrondes.

De winnaars van de bovenste twee plaatsen kwalificeren zich voor EURO 2024.

“Ik weet zeker dat we ons zullen kwalificeren voor de EURO, dat zeg ik al sinds het begin van de campagne. Ik ben ervan overtuigd dat we ons zelfs nu nog zullen kwalificeren, omdat veel dingen in ons voordeel zijn geweest. De groep is, zoals we hebben gezien, vrij zwak in vergelijking met de anderen. We hebben de punten die we nodig hebben, ook al is ons spel niet briljant. De jongens weten dat ook, maar het belangrijkste is om de punten te pakken. Ik hoop dat we in de laatste twee wedstrijden het benodigde punt kunnen pakken of de benodigde overwinning kunnen behalen”, zei Ionuț Lupescu,

Het belangrijkste is dat de nationale ploeg hun spel verbetert tijdens de EURO. Omdat je je kwalificeert voor het EK, krijgt de bond wat geld, maar je moet ook laten zien dat je anders kunt voetballen. Want daarna kan het wiel omdraaien en kun je terugkomen met een nog slechter imago. Het beste voorbeeld is het nationale rugbyteam op het WK. Ik hoop dat dit niet zal gebeuren – Ionuț Lupescu

Ionuț Lupescu wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de CS Dinamo Academy: “Dinamo Sports Club heeft over 2-3 jaar een nieuw stadion. Maar dit is niet genoeg, het Kinder- en Jeugdcentrum moet ook gelijke tred houden met de modernisering van het complex, om mee te groeien met het stadion. Mijn doel is om een analyse te maken, die ik tegen het einde van het jaar zal presenteren, over een nationaal project van een academie.”.

foto: Facebook CS Dinamo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *