Het Roemeense team won zeven MEDAALS op de Balkan Spelen!

Het Roemeense team won zeven MEDAALS op de Balkan Spelen!

In aanloop naar de Europese kampioenschappen in Antalya deden de atleten van de nationale aërobische gymnastiekploeg thuis mee.

De aerobic gymnastics royalty in Boekarest ging na de Senior World Cup verder met de Junior Balkan Games, een wedstrijd waaraan naast Roemenië 5 andere landen, Turkije, Bulgarije, Hongarije, Griekenland en de Republiek Moldavië, deelnamen.

Het nationale juniorenteam gecoacht door Cristiana Spînu won 7 medailles: een gouden medaille in team, 3 zilveren medailles in individuele mannen, groep en aerobic dans en 3 bronzen medailles in individuele vrouwen, individuele mannen en gemengde paren.

Het Roemeense team won zeven medailles op de Balkan Spelen

“We zijn blij met deze medailles, maar we zullen eraan werken om nog beter te worden,” zei Melissa Fărcuța, een lid van het Roemeense junior nationale aerobic turnteam.

Voor Daniel Anton, 2e in het individuele onderdeel voor mannen, was de wedstrijd in Boekarest zijn eerste internationale wedstrijd.

Ik heb mijn werk gedaan. Om eerlijk te zijn was ik niet zo nerveus als ik had verwacht. Op de eerste dag van de kwalificatie was ik wat nerveuzer, maar daarna niet meer – Daniel Anton, lid van het Roemeense junior nationale aerobic turnteam

In het nationale juniorenteam zijn jongens in de minderheid, slechts 2 en 10 meisjes. “Het is moeilijk. Het is moeilijk met zoveel meisjes,” zei Alexandru Berbece, een ander lid van het nationale team. En Daniel Anton voegde eraan toe: “Wij zorgen voor hen en zij zorgen soms voor ons”.

De volgende grote wedstrijd waaraan de junioren zullen deelnemen is het Europees kampioenschap in Antalya in november. “We willen veel medailles op dit Europees kampioenschap, vooral goud,” zei Melissa Fărcuța, een lid van het Roemeense junior nationale aerobic turnteam.

Voor de wedstrijd in Boekarest hadden de meisjes veel werk te doen. Haar en make-up namen uren in beslag. “We beginnen meestal met het haar na de make-up. We doen er allemaal een half uur tot een uur over per persoon, maar we helpen elkaar om het werk efficiënter te maken,” zegt Melissa Fărcuța.

De dame kiest onze muziek, maar met onze toestemming. Muziek is heel belangrijk en tijdens de oefening moeten we ons goed voelen. We maken de kostuums samen. We geven allemaal ideeën – Melissa Fărcuța

Balkan Spelen, over drie dagen

De Balkan Spelen van aerobic gymnastiek, een wedstrijd georganiseerd door de Roemeense Gymnastiek Federatie, vonden plaats van 17-19 oktober in de Multifunctionele Hal in Boekarest. De Balkan Games was een competitie per leeftijdscategorie, 9-11 jaar, 12-14 jaar, 15-17 jaar, waaraan 200 gymnasten uit 6 landen deelnamen. Voor de junioren in het nationale team was dit de belangrijkste wedstrijd voor de Europese Kampioenschappen in Antalya, die volgende maand plaatsvinden. Roemenië nam deel met 12 atleten: Daniel Anton, Alexandru Berbece, Melissa Fărcuța, Bianca Cîmpan, Emma Rotaru, Isabel Colioglu, Alessia Vrăncianu, Bianca Voicu, Mara Dragomir, Maia Balogh, Raisa Alexe, Alexandra Andrei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *