Sir Bobby Charlton is op 86-jarige leeftijd overleden. In 1958 ontsnapte de beroemde voetballer op miraculeuze wijze aan een vreselijk vliegtuigongeluk.

Sir Bobby Charlton is op 86-jarige leeftijd overleden. In 1958 ontsnapte de beroemde voetballer op miraculeuze wijze aan een vreselijk vliegtuigongeluk.

De legendarische Britse middenvelder Sir Bobby Charlton is op 86-jarige leeftijd overleden, melden Britse media, die zich beroepen op een verklaring van de familie.

Sir Bobby Charlton blijft een van de bekendste spelers van Manchester United. Hij scoorde 249 doelpunten in 758 optredens voor de beroemde club tussen 1956 en 1973.

Sir Bobby Charlton won de Europa Cup met United in 1968 en drie titels in de Engelse Premier League.

Charlton, geboren in Ashington, won ook de Wereldbeker met Engeland in 1966. Hetzelfde jaar won hij de Gouden Bal, uitgereikt aan de beste Europese speler.

Sir Bobby had 106 caps voor Engeland en scoorde daarin 49 keer, een doelpuntenrecord dat hij tussen 1970 en 2015 in handen had.

Manchester United bracht hulde aan Charlton en noemde hem “een van de grootste en meest geliefde spelers in de geschiedenis van de club”.

Sir Bobby Charlton werd “voor de tweede keer geboren” in 1958

In 1958 overleefde Sir Bobby Charlton een vliegtuigongeluk in München waarbij 23 mensen omkwamen.

Charlton verloor 8 teamgenoten in de tragedie, die plaatsvond terwijl de voetballers terugkeerden van een Europacupwedstrijd in Belgrado.

Het vliegtuig stortte neer op de landingsbaan van de luchthaven Munich-Reim toen de piloot probeerde op te stijgen in een sneeuwstorm.

Zeven spelers stierven op de crashplaats en United-grootheid Duncan Edwards overleed later in het ziekenhuis.

Charlton, die één van de zwaargewonden was, werd uit het brandende wrak gered door doelman Harry Gregg.

Om de ramp het hoofd te bieden, zei Charlton dat het team zich concentreerde op de wederopbouw en erin slaagde om de Europa Cup in 1968 te winnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *