We kennen de WK RUGBY-finale in Frankrijk! Zuid-Afrika draaide de score van 6-15 in de 69e minuut

We kennen de WK RUGBY-finale in Frankrijk! Zuid-Afrika draaide de score van 6-15 in de 69e minuut

WK-houders Zuid-Afrika is zaterdagavond door naar de finale van de Rugby World Cup door in de halve finale nipt langs Engeland te gaan met 16-15.

Engeland leidde met 15-6 met nog 11 minuten te gaan toen RG Snyman een try scoorde voor de wereldkampioenen om het resultaat om te draaien.

In de laatste ronde ontmoet Zuid-Afrika Nieuw-Zeeland, dat vrijdag Argentinië met 44-6 versloeg in de eerste halve finale.

We kennen de WK RUGBY-finale in Frankrijk! Zuid-Afrika draaide de score om van 6-15 in de 69e minuut

De kleine finale, Argentinië tegen Engeland, vindt plaats op 27 oktober en de grote finale, Nieuw-Zeeland tegen Zuid-Afrika, wordt gespeeld op 28 oktober.

Nieuw-Zeeland heeft de trofee drie keer gewonnen: in 1987, 2011 en 2015.. Zuid-Afrika heeft ook drie wereldtrofeeën op zijn naam staan: 1995, 2007, 2019.

Het nationale rugbyteam van Roemenië keert zonder overwinning terug van het WK in Frankrijk in poule B: 8-82 tegen Ierland, 0-76 tegen Zuid-Afrika, 0-84 tegen Schotland en 24-45 tegen Tonga.

“We zijn niet gewend om zo vaak zulke intense wedstrijden te spelen als andere teams, dat missen we. Ik weet dat er een groot gat zit tussen de beste teams en ons, maar om vooruitgang te boeken moeten we dat gat dichten.

Voor de kinderen die in Roemenië wonen, is er geen infrastructuur voor rugby! Dus we hebben deze kinderen niets te bieden en het is moeilijk om ze aan te trekken,” gaf coach Eugen Apjok toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *