Wie is de meest getatoeëerde judoka! “Ik liet mijn eerste tattoo zetten toen ik 16 was en ging met mijn moeder mee”

Wie is de meest getatoeëerde judoka! “Ik liet mijn eerste tattoo zetten toen ik 16 was en ging met mijn moeder mee”

Florina Bădiceanu, bronzen medaillewinnares op de Europese kampioenschappen van 2021, begon aan de sport om van haar extra kilo’s af te komen, maar uiteindelijk beoefende ze judo op wedstrijdniveau. De 19-jarige heeft nog een andere passie: tatoeages! Haar lichaam zit vol met interessante ontwerpen.

Florina Bădiceanu, lid van het Roemeense nationale jeugdjudoteam, begon als kind met sporten om af te vallen. Het meisje had geen idee dat ze in de komende jaren op de podia van grote wedstrijden op het continent zou staan.

“Toen ik 6 jaar oud was, was ik mollig en besloot mijn moeder met me te gaan sporten. Ze sprak met de judoleraar en sindsdien ben ik hier,” zei Florina Bădiceanu, lid van het Roemeense nationale jeugdjudoteam.

Wie is de meest getatoeëerde judoka

Naast judo heeft het meisje nog een andere passie, tatoeages. Tot nu toe heeft ze 5 ontwerpen die haar vertegenwoordigen. Elk van hen heeft zijn eigen verhaal. “Ik liet mijn eerste tattoo zetten toen ik 16 was en ik ging met mijn moeder mee. Het was een moeilijke tijd, ik deed niet echt meer aan sport. Toen kreeg ik de medaille op de Europese Spelen en besloot ik iets te laten zetten dat me vertegenwoordigde. Ik ging door een moeilijke periode, maar ik slaagde professioneel,” voegde ze eraan toe.

De atlete heeft ook een tatoeage waar ze erg dol op is: “Die op mijn ribben is van een puppy met een poot en een menselijke poot. Ik hou heel veel van dieren”.

Florentina zegt dat mensen haar zien als een stoute meid, maar in werkelijkheid is dat heel anders. Dit was ook de reden waarom ze een belangrijke tatoeage op haar rug wilde: “Mensen denken dat ik gemeen en stoer ben, maar als je me leert kennen, besef je dat ik kinderlijk ben. Ik hou van spelen en gek doen. Op mijn rug heb ik twee gezichten getatoeëerd die mijn persoonlijkheid aangeven. Dat ben ik in mijn twee houdingen, zoals mensen me zien en zoals ik echt ben.”

In al die jaren dat ze aan wedstrijdsport doet, judo, heeft het de jonge vrouw veel vreugde gebracht, maar ze maakt ook moeilijke momenten mee tijdens haar gevechten. “Het gebeurt, een kras, een klap, een vinger. Ik heb springerige vingers, ik knoop ze altijd vast. Ik kan geen ringen dragen, er zijn wonden ontstaan. Ik bind mijn nagels vast met leucoplast omdat ze breken,” zei ze.

De bronzen medaillewinnares van 2021 op de Europese Cadet Kampioenschappen in Litouwen worstelt al 14 jaar in dezelfde categorie, 52 kilogram. “Ik eet veel, iedereen pest me…hoe kun je zoveel eten en niet dik worden, we moeten zoveel afvallen…Ik eet ook snoep, drink sap, junkfood, gekookt eten.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *