Rapid geeft de Superliga titel niet op! De volgende is de dubbel met Steaua en FCSB.

Rapid geeft de Superliga titel niet op! De volgende is de dubbel met Steaua en FCSB.

Rapid, gecoacht door Cristiano Bergodi, versloeg Universitatea Craiova zondagavond thuis met 2-0 in een wedstrijd van de 14e ronde van de Superliga.

De gastheren openden de score via Funsho Bamgboye (36) en sloten de score af via Borja Valle (80).

Gisteren ook, FCU Craiova – UTA Arad eindigde in 2-3, waardoor de ploeg uit Oltean in de degradatiezone belandde.

Rapid GEEFT de Superliga titel niet! De volgende is de dubbel met Steaua en FCSB.

Rapid blijft op de derde plaats staan in de Superliga met 26 punten, vijf punten achter koploper FCSB en slechts één punt achter nummer twee CFR Cluj, die een wedstrijd achter de rug hebben.

“Borza had waarschijnlijk kramp, maar Petrila… Ik hoop niet dat het een scheur is. Nu is Petrila ook geblesseerd, hij zat in een goede periode. We klagen niet, maar we hopen dat het niet ernstig is. We zullen zien.

(Ed. over de sprint die hij maakte bij het doelpunt) Ik voelde iets in mijn bovenbeen, maar het is goed voor een mooi doelpunt en omdat daar het spel werd afgesloten. Het is goed, we zijn een groep en de jongens genieten ervan. We hebben de wedstrijd goed afgesloten en zij hebben geen noemenswaardige kans gehad.

Heel belangrijk is de volgende wedstrijd, die tegen CSA Steaua. Daarna ontmoeten we natuurlijk de ploeg die op de eerste plaats staat en dat zal een goede wedstrijd worden.

Er zijn twee derby’s,” zei Cristiano Bergodi in het flash-interview na de wedstrijd.

“Spelers die in het verleden doelpuntenmakers zijn geweest, die kwaliteit hebben in de afwerking, maar het lijkt erop dat we een heel slecht moment doormaken, er is een impasse, we komen er niet overheen. De aanvallende spelers hebben geen inspiratie. Het is de schuld van iedereen, niet alleen van hen, ik wil niet dat het overkomt als een verwijt.

We moeten de rangen sluiten, aan de volgende wedstrijd denken, want we spelen om de drie dagen en we hebben geen tijd om te huilen,” zei Dragos Bon, een van de gastcoaches.

Wat waren de twee opstellingen

RAPID: H. Moldovan – Braun, Săpunaru, P. Iacob, Borza (Onea 71) – Oaidă (Kait 82), Al. Albu, Al. Ioniță II (Al. Stan 66) – Funsho Bamgboye, Borja Valle (Cîrjan 81), Petrila (Papeau 66). Coach: Cristiano Bergodi

CSU CRAIOVA: L. Popescu – Vlădoiu, Screciu, Badelj, Bancu – A. Cretu (Roguljic 77), Kurtic (Mateiu 84), Houri – Danciu (A. Trică 84), A. Ivan (Markovic 59), Al. Mitriță. Coach: Corneliu Papură

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *