Het nieuwe fenomeen in het Roemeense vrouwenvolleybal! Met haar 12 jaar is ze 1,83 meter lang en draagt ze 46 aan haar voeten. “Collega’s dachten dat ik een sportleraar was”

Het nieuwe fenomeen in het Roemeense vrouwenvolleybal! Met haar 12 jaar is ze 1,83 meter lang en draagt ze 46 aan haar voeten. “Collega’s dachten dat ik een sportleraar was”

Bianca Cucu, lid van het CSM Constanta team en het nationale U17 team, is een 6e klasser en speelde in oktober voor het eerst voor het kustteam. Ze is 1,83 meter lang, draagt beenmaat 46 en haar klasgenoten dachten dat ze een sportleraar was toen ze haar voor het eerst zagen.

Bianca Cucu is het nieuwe fenomeen in het Roemeense vrouwenvolleybal! Ze is 12 jaar, 1,83 lang en heeft beenmaat 46 en ze maakte haar historische debuut in de A1 divisie.

“Allereerst wil ik mijn coaches bedanken omdat ze me deze kans hebben gegeven om op dit niveau mee te doen, veel ouder dan mijn leeftijd”, zei Bianca Cucu, lid van het vrouwenvolleybalteam van CSM Constanta.

Het nieuwe fenomeen in het Roemeense vrouwenvolleybal! Met haar 12 jaar is ze 1,83 meter lang en draagt ze 46 op haar voeten.

De jonge speelster heeft voor haar team, CSM Constanta, in alle vier de rondes van het kampioenschap tot nu toe gespeeld.

De atlete geeft toe dat ze erg nerveus was: “Ik speelde tegen spelers die mijn idolen waren in volleybal en ik wilde altijd met ze op de foto, en op deze leeftijd mocht ik met ze spelen”.

Bianca ontplofte twee jaar geleden in het Roemeense volleybal toen ze haar clubteam, CSS Buzău, naar de minivolleybaltitel leidde. Het meisje werd opgeroepen voor het nationale U17-team, waarmee ze in de zomer deelnam aan het Europees kampioenschap en een van de beste scorers van de competitie was, ook al was ze pas 12 jaar oud. “Ik was kampioen in minivolleybal. Toen ik 12 jaar oud was, zat ik in het Roemeense nationale team bij U17. Het was een eer voor me om op die leeftijd als starter te spelen.”

Klasgenoten dachten dat ze sportlerares was

Deze zomer verliet het meisje haar geboortestad Buzău om op te treden voor CSM Constanța. De ontmoeting tussen haar en haar nieuwe schoolgenoten was grappig. “De eerste keer dat ze me zagen dachten ze dat ik een sportleraar was. Ik probeerde ze uit te leggen dat ik hun klasgenoot ben, ik ben 12 jaar oud, en toen dachten ze dat ik een repetitor was”, zei Bianca Cucu.

Met haar lengte van 1,83 meter is Bianca duidelijk de langste van haar klas: “Mijn klasgenoten zijn 10, 15 centimeter kleiner dan ik.”

Florin Voinea, coach van CSM Constanta, zegt dat hij al twee jaar een oogje heeft op de talentvolle speelster. “Eerlijk gezegd heb ik nog nooit zulke kwaliteiten en vaardigheden gezien op een leeftijd van 12 jaar. Daarom vind ik haar uitzonderlijk, ik denk dat ze een belangrijke stap heeft gezet om Bianca deel te laten uitmaken van een eerste divisieteam”, zei hij.

Florin Voinea zegt dat de jonge volleybalster zij aan zij traint met de andere senioren in het CSM Constanta team: “Het enige speciale trainingsregime is haar aanwezigheid bij de training. We weten heel goed dat ze een 6e klasser is en dat ze de nadruk op onderwijs moet leggen”.

Het is echt moeilijk voor me, ik heb elke dag twee trainingssessies en tussendoor moet ik naar school, maar ik red me wel. En mijn collega’s helpen me met lessen als ik die mis – Bianca Cucu

Florin Voinea: “Bianca is een uitzonderlijk kind!”

Bianca Cucu werd geboren op 4 december 2010 en maakte haar debuut in de A1-divisie in damesvolleybal op 7 oktober 2023, in de wedstrijd die door haar team, CSM Constanta, met 3-1 werd gewonnen uit tegen Medicina Târgu Mureș, op de leeftijd van 12 jaar en 10 maanden.

“Bianca is een uitzonderlijk kind! Dat is ook de reden waarom ze deel uitmaakt van onze strategie. Ik ontdekte het volleybalspel pas toen ik 12 was. Wij mannen hebben een langzamere ontwikkeling, Bianca ligt twee stappen voor”, voegde Florin Voinea toe.

Bianca begon op 6-jarige leeftijd met volleybal dankzij haar moeder, een voormalig wedstrijdvolleybalspeelster: “In het begin was het een spelletje, en toen ik zag dat ik het leuk vond wat ik deed, werd het een enorme passie voor me. Ik wil mijn moeder bedanken omdat ze me helpt met advies over alles wat met volleybal te maken heeft.”

De jonge atlete heeft grote gedachten over haar toekomst in volleybal: “Ik wil bij een groot team in het buitenland!”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *