CFR Cluj blijft DICHT bij FCSB! Ze versloegen duidelijk kampioen Farul, en Hagi was ongelukkig: “We hadden de wedstrijd niet onder controle”

CFR Cluj blijft DICHT bij FCSB! Ze versloegen duidelijk kampioen Farul, en Hagi was ongelukkig: “We hadden de wedstrijd niet onder controle”

CFR Cluj, gecoacht door Andrea Mandorlini, versloeg Farul Constanta maandagavond thuis met 3-1 in de laatste wedstrijd van de 14e ronde van de Superleague.

Constantin Budescu (24) scoorde voor Aspeti, waarna Karlo Muhar (31) kort daarna gelijkmaakte. CFR brak na rust door toen Muhar er twee maakte (64) en de Bosniër Luka Juricic (68) de score afsloot.

Gisteren won U. Cluj ook met 3-0 van FC Botosani.

CFR Cluj blijft DICHT bij FCSB! Kampioen Farul werd duidelijk verslagen en Hagi was ongelukkig: “We hadden de wedstrijd niet onder controle”

CFR is ongeslagen in vijf opeenvolgende wedstrijden, met drie overwinningen en twee gelijke spelen.

“Een evenwichtige start, we wisten dat we thuis een sterke ploeg troffen, met verticaal spel, sterk in de vaste fases. Na het doelpunt verdedigden we niet zo goed. Verdedigend hadden we een slechte wedstrijd, aanvallend bewogen we, maar we hadden meer moeten doen. We moeten antwoorden vinden, we moeten beter verdedigen.

Om de aanval te laten werken, moet je de bal hebben. We controleerden het spel niet, we deden gewoon bepaalde dingen. CFR was agressief, we bewogen een beetje en daar kwamen de problemen vandaan. Er ontbraken 6 spelers, maar daar hebben we het nu niet over. Het is gewoon een nederlaag, die ons pijn doet, maar we gaan vooruit.

We moeten de rangen sluiten, want de weg is lang. Ik heb jullie lang geleden verteld dat we niet mee zouden doen om de titel. Ik had gelijk! Nu moeten we vechten om in de play-offs te komen,” zei Gheorghe Hagi.

Wat de Italiaan Andrea Mandorlini zegt

“Het spijt me voor Jefte (red. over het wisselen in de rust), want hij speelde ook een goede wedstrijd, maar we wilden meer kracht. Vandaag deden we het met z’n allen en we hadden de wil om te winnen. Zo hadden we ons vandaag voorbereid op de wedstrijd. We wilden agressiever zijn, de bal meer vasthouden. We speelden zoals we ons op de wedstrijd hadden voorbereid.

We zijn blij, want we hadden veel kansen om dicht bij de eerste plaats te komen en dat lukte niet. We zijn tevreden dat het ons gelukt is om Farul te verslaan, een ploeg die ondanks de vele afwezigen een belangrijke ploeg is.

(red. over Jefte die het stadion zou hebben verlaten nadat hij was gewisseld) Dat weet ik niet. Hij is een gevoelige jongen, hij wilde spelen, maar het belangrijkste is het team en het feit dat we gewonnen hebben,” zei Andrea Mandorlini in het flash-interview na de wedstrijd.

CFR Cluj staat tweede in de Super League met 30 puntenslechts één punt achter koploper FCSB. Farul staat 7e met 20 punten.

Hoe zagen de twee verdelingen eruit?

  • CFR CLUJ: R. Sava – Kresic, Ajeti, M. Ilie – Mogoș (L. Mihai 90), Cvek, Muhar, Fică (Deac 82), Camora (Morgan 89) – Jefte Betancor (Juricic 46), Otele (Bîrligea 81). Coach: Andrea Mandorlini
  • FARUL: Aioani – M. Popescu, K. Boli, Gustavo Marins, Dussaut (Diogo Queiros 65) – Borgnino (L. Banu 79), Artean, Grameni (N. Popescu 79) – Mazilu (Rivaldinho 65), L. Munteanu, Budescu. Coach: Gheorghe Hagi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *