EXCLUSIEF: Dănuț Lupu heeft de exacte datum ontdekt waarop hij uit de gevangenis wordt vrijgelaten. Hoe de hypermoderne cel waar hij zijn straf zal uitzitten eruit ziet

EXCLUSIEF: Dănuț Lupu heeft de exacte datum ontdekt waarop hij uit de gevangenis wordt vrijgelaten. Hoe de hypermoderne cel waar hij zijn straf zal uitzitten eruit ziet

Dănuț Lupu heeft de exacte datum te horen gekregen waarop hij voorwaardelijk vrijkomt. De voormalige internationale grootheid wordt overgebracht naar de meest luxueuze cellen in de Rahova gevangenis, ingehuldigd door minister van Justitie Alina Gorghiu.

De 56-jarige voormalige international werd op 2 oktober veroordeeld tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf voor het rijden zonder rijbewijs. Omdat hij op dat moment in het buitenland was, gaf hij zichzelf zes dagen later aan op de luchthaven Henri Coandă, nadat de autoriteiten hem al onder internationaal arrest hadden geplaatst.

Zodra hij uit het vliegtuig stapte, werd Lupu in handboeien opgepakt en direct naar de Rahova gevangenis gebracht, waar hij volgens de procedure 21 dagen in quarantaine werd gehouden.

De gevangenis van Rahova heeft haar accommodatie uitgebreid met ongeveer 200 plaatsen, volgens Europese normen.

Tijdens de quarantaine werd hij ondergebracht in een kamer in Sectie 2, die voorheen werd gebruikt om gewelddadige of suïcidale gevangenen op te sluiten.

Volgens bronnen binnen het Nationaal Bestuur van Strafinrichtingen (ANP) kwam eind vorige week een commissie bijeen in Rahova om het executieregime voor de voormalige voetballer te bepalen, evenals de datum waarop hij voorwaardelijk kan worden vrijgelaten, als hij tegen die tijd geen strafbare feiten pleegt.

Als gevolg hiervan zal Lupu volgens de geciteerde bronnen zijn straf uitzitten in een open regime en zal hij op 3 maart 2024 naar huis kunnen terugkeren, dat wil zeggen dat hij de paasvakantie thuis zal doorbrengen.

Lupu tijdelijk verplaatst naar “beschermd”

Tegelijkertijd, zeiden de bronnen, werd Lupu na zijn vrijlating uit quarantaine tijdelijk overgeplaatst naar de 3e Sectie, bedoeld voor beschermde gedetineerden, en zal hij in de komende dagen worden overgeplaatst naar de nieuw gecreëerde 8e Sectie. De cellen zijn groot, ruim en volledig nieuw en zijn uitsluitend bedoeld voor open en halfopen gevangenen. De opening van deze luxe cellen, die sinds 1 november in gebruik zijn, werd bijgewoond door de minister van Justitie, Alina Gorghiu.

Als gevolg hiervan zal Lupu niet langer worden overgeplaatst naar de Jilava gevangenis, zoals gespeculeerd, maar zal hij in Rahova blijven tot maart, wanneer hij naar huis zou kunnen terugkeren.

OOK LEZEN:

EXCLUSIEF: Cristian Rizea, gehuisvest in de voormalige cel van de beruchte seriemoordenaar Marius Csampar. Hoe de kooi waar het voormalige parlementslid slaapt eruit ziet

EXCLUSIEF | Terrorist Omar Hayssam zit opgesloten in de ziekenboeg met terminaal zieke patiënten. Wat is er met de beruchte gevangene gebeurd?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *